Mimoriadne lahodný dezert zo sušienok, dvoch krémov a šľahačky.
Delikatesa pripravená bez použitia rúry.
Vynikajúc recept z youtube kanála Gala Food na fantastický nepečený krémový dezert.
Potrebujeme:
3 vanilkové pudingy v prášku (3 x 40 g)
6 PL kryštálového cukru
200 + 800 ml mlieka
100 g bielej čokolády
150 g tmavej mliečnej čokolády
250 g masla
150 g práškového cukru
40 g smotany na šľahanie
80 ml mlieka
250 g tmavých sušienok
strúhanú čokoládu
Postup:
Do misky s vanilkovým pudingom pridáme cukor.
Lyžicou premiešame.
Potom pridáme mlieko a lyžicou vymiešame, kým nevznikne riedka zmes.
Do prevareného mlieka v hrnci na sporáku pridáme vyšľahaný puding.
Puding miešame, kým nezhustne.
Polovicu ešte za tepla prelejeme do misky.
Do misky pridáme bielu čokoládu a miešame, kým sa neroztopí.
Do hrnca s horúcou plnkou pridáme tmavú čokoládu.
Miešame, kým sa neroztopí.
Plnku necháme vychladnúť.
Do misky pridáme maslo, cukor a mixérom šľaháme, kým nevznikne hladká hmota.
Do bielej plnky pridáme polovicu maslovej zmesi a mixérom rozšľaháme.
Zvyšok vyšľahaného masla pridáme do hrnca s hnedou plnkou.
Dokopy zašľaháme.
Do hlbšej nádoby pridáme mlieko a smotanu.
Mixérom šľaháme, kým nevznikne pena.
Na dno formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie naukladáme na seba dve vrstvy sušienok, ktoré sme namočili v mlieku.
Na sušienky nanesieme tmavú plnku.
RBez pečenia, najlepší rýchly dezert!ovnomerne ju rozotrieme.
Ďalšiu vrstvu pridáme šľahačku.
Na šľahačku naukladáme sušienky.
Potom nanesieme bielu plnku, zarovnáme, posypeme nastrúhanou čokoládou.
Vložíme na 3 hodiny do chladničky.
Po zachladení môžeme dezert servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: