plny-hrniec_transparent_negativ.png

Veľmi šťavnaté “Milka” rezy z hrnčeka: Stačí len upiecť a preliať polevou, chuť je bezkonkurenčná!

K upečeniu tohoto koláčika ma inšpirovala pani Erika zo skupiny Najlepšie recepty. Tá tam tento koláčik pred časom uverenila a priznám sa, že odvtedy je pravideľne na našom stole. Ako píše aj pani Erika - vyzerá síce obyčajne, ale chutí fantasticky.

K upečeniu tohoto koláčika ma inšpirovala pani Erika zo skupiny Najlepšie recepty. Tá tam tento koláčik pred časom uverenila a priznám sa, že odvtedy je pravideľne na našom stole. Ako píše aj pani Erika – vyzerá síce obyčajne, ale chutí fantasticky.

Potrebujeme:

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček kr. cukru

1 hrnček granka

1 hrnček oleja

5 vajec

1 bal. prášku do pečiva

Na poliatie:

250 ml uvarenej kávy

Na potretie:

Džem na potretie – ideálne kyselkavý

Poleva:

400 ml smotana na šľahanie

400 g mliečna čokoláda Milka

Postup:

Príprava cesta je veľmi jednoduchá, vajcia si vyšľaháme s cukrom a postupne pridáme zvyšné sypké prísady – preosiatu múku s práškom do pečiva a granko. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 45 minút.

Hotový koláč prelejeme vlažnou kávou, potrieme džemom a nakoniec potrieme polevou. Koláčik podávame vychladený – tak, aby nám poleva krásne stuhla.

Poleva: Smotanu nalejme do hrnca a pridáme do nej nalámanú čokoládu. Za stáleho miešanie privedieme k varu a varíme, kým poleva nezhustne. Polevu môžete pripraviť aj z kyslej smotany a čokolády. Čokoládu si len rozpustíme v mikrovlnke a zmeišame s kyslou smotanou. Obe verzie sú fantastické.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor receptu: Erika Ejka

Najlepšie recepty na dnes