plny-hrniec_transparent_negativ.png

Milka koláč na hrnčeky: Úžasný šťavnatý koláč pripravený za 15 minút – bezkonkurenčná chuť!

Vynikajúci zákusok nielen na nedeľné maškrtenie. Milka koláč sú veľmi chutné a pritom ich viete rýchlo a jednoducho prirpaviť. 

Vynikajúci zákusok nielen na nedeľné maškrtenie. Inšpiráciu na Milka rezy som našla na youtube a upravila som ich podľa vlastnej fantázie.

Tieto rezy sú veľmi chutné a pritom ich viete rýchlo a jednoducho pripraviť.

 

 

Potrebujeme:

Na cesto:

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček kryštálového cukru

1 hrnček granka

1 hrnček oleja

5 vajec

1 kypriaci prášok

Na potretie a polevu:

 

 

marhuľový džem (asi 3dcl)

250 ml smotany na šľahanie

250 g Milka čokolády (mliečnej)

Voliteľné:

Rozpustená čokoláda na vrch (ja som dala horkú čokoládu a kvapku oleja)

Postup:

 

 

Ako prvé si uvaríme šálku silnej instantnej kávy a necháme vychladnúť.

Všetky suroviny na cesto si dáme do väčšej misky.

Ručným šľahačom prešľaháme na hladkú hmotu.

 

 

Tú následne vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

Je to jednoduché a rýchle, netreba oddeľovať vajcia, všetko spolu jednoducho zmiešame.

 

 

Pečieme 45 minút pri 180 stupňov.

Cesto po vychladnutí polejeme kávou a potom potrieme marhuľovým džemom.

Smotanu na šľahanie vylejeme do hrnca, nalámeme do nej čokoládu a za stáleho miešania privedieme k varu.

 

 

Varíme, až kým poleva nezhustne.

Po odstavení zo sporáka necháme polevu trochu vychladnúť.

Na koniec polevu vylejeme na cesto s džemom.

Odložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny stuhnúť.

 

 

Ak chcete môžete pred podávaním ešte poliať rozpustenou horkou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video inšpirácia:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes