Miliónové parížske rožky: Sú tak fantastické, že ich určite nebudete robiť len na sviatky!

Kto by nemiloval domáce parížske rožky? My pre vás máme ten najlepší recept, s ktorým sa výsledné dielo vždy perfektne vydarí.

Potrebujeme:

Cesto:

1 ks vajec

100 g práškový cukr

100 g vlašských orechov

1 PL hladká múka

...

Krém:

1 ks vajec

40 g kr. cukor

10 g kakao

80 g maslo

Poleva:

100 g čokolády

1 PL olej

Postup:

Všetky suroviny na cesto vymiešame mixérom na jednotnú hmotu, ktorú preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech s papierom na pečenie striekame rožteky.

Rohlíčky upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista – trvá to asi 10 minút, rožteky kontrolujeme, každá rúra pečie inak.

Nad parou vymiešame vajíčko s cukrom do tuhej peny. Potom pridáme kakao a ešte krátko šľaháme.

Hmotu odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a pridáme aj mierne vychladnutú kakaovú hmotu.

Následne krém dáme do cukrárskeho vrecka a odložíme na 20 minút do chladničky.

Krém striekame na vychladnuté rohlíčky a dáme ich poriadne schladiť. Až keď je krém poriadne tuhý, máčame v poleve (čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s lyžicou oleja).