plny-hrniec_transparent_negativ.png

Miliónové cesto na domácu štrúdľu: Lístkové ani nevyberajte z mrazničky, stačí len otvoriť jogurt a máte ho hotové za 10 minút!

Vláčne cesto na domácu štrúdľu, ktoré by ste si mali rozhodne zapísať. Je skutočne vynikajúce a zvládne ho pripraviť každý.

Vláčne cesto na domácu štrúdľu, ktoré by ste si mali rozhodne zapísať. Je skutočne vynikajúce a zvládne ho pripraviť každý.

Potrebujeme:

350 g hladkej múky

150 g bieleho jogurtu

¾ bal. masla (ako alternatívu môžete použiť Heru)

1 žĺtok

Štipku soli

Postup:

Múku zmiešame s jogurtom, zmäknutou Herou, soľou a žĺtkom. Vypracujeme jednotné hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a vložíme na chvíľu vychladiť do chladničky. Kým sa cesto chladí, pripravíme si prílohu – tvaroh s hrozienkami, strúhané jablká, orechy…

Vychladené cesto rozvaľkáme, pridáme náplň, zavinieme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 minút. Je dobré do rúry vložiť spolu so štrúdľou aj kastrólik s vodou, aby sa cesto nevysušilo.

Prajeme vám dobrú chuť! :)

Najlepšie recepty na dnes