Miliónová punčová torta: Šťavnatá, lahodná a viete ju rýchlo pripraviť – lepší dezert nemajú ani v cukrárni!

Úžasný recept na punčovú tortu, ktorú jednoducho musíte skúsiť. Je fantasticky šťavnatá a pritom jednoduchá na prípravu. Autorkou receptu je pani Jana Sokolová Uličná.

Úžasný recept na punčovú tortu, ktorú jednoducho musíte skúsiť. Je fantasticky šťavnatá a pritom jednoduchá na prípravu. Autorkou receptu je pani Jana Sokolová Uličná.

Potrebujeme:

2x korpus

4 bielky

4 žĺtky

150 g kr. cukru

100 ml vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 olej

210 g polohrubej múky

1 prášok do pečiva

Nálev:

150 ml vody

250 g kr. cukru

100 g masla

100 ml rumu

Šťava z 2 citrónov

Šťava z 2 pomarančov

Džem na potieranie

Poleva:

250 g mletého cukru (práškového)

2 PL rumu

2 PL mlieka

Trocha potravinárskeho farbiva

Postup:

Bielky vyšľaháme na sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vmiešame sneh.

Cesto vo forme s priemerom 28 cm upečieme dozlatista a rovnako upečieme aj druhý korpus. Necháme vychladnúť vo forme.

Nálev: vodu s cukrom dáme zobrieť, potom odstavíme a vmiešame maslo. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej hmoty vmiešame 100 ml rumu a šťavu z citrónov a pomarančov. 

Pridáme aj trochu farby.

Prvý korpus vo forme zalejeme nálevom a počkáme, kým vsiakne. Druhý korpus rozrežeme na polovicu. Jednu polovicu dobre potrieme džemom. Aj druhú polovicu potrieme džemom a ideme skladať výslednú tortu. Na dno formy dáme potretú polovicu korpusu, pokračujeme celým korpusom, druhou polovicou cesta a polevou.

Poleva: 250 g mletého cukru, zmiešame s mliekom, rumom a trochou farbiva. Prípadne použite kupovanú polevu. Prelejeme cez vrch dezertu a necháme stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)