Úžasný recept na punčovú tortu, ktorú jednoducho musíte skúsiť. Je fantasticky šťavnatá a pritom jednoduchá na prípravu.
Autorkou receptu je pani Jana Sokolová Uličná.
Potrebujeme:
2x korpus
4 bielky
4 žĺtky
150 g kr. cukru
100 ml vody
100 olej
210 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
Nálev:
150 ml vody
250 g kr. cukru
100 g masla
100 ml rumu
Šťava z 2 citrónov
Šťava z 2 pomarančov
Džem na potieranie
Poleva:
250 g mletého cukru (práškového)
2 PL rumu
2 PL mlieka
Trocha potravinárskeho farbiva
Postup:
Cesto:
Bielky vyšľaháme na sneh.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, olej a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Vmiešame sneh.
Cesto vo forme s priemerom 28 cm upečieme dozlatista a rovnako upečieme aj druhý korpus.
Necháme vychladnúť vo forme.
Nálev:
Vodu s cukrom dáme zovrieť, potom odstavíme a vmiešame maslo.
Necháme vychladnúť.
Do vychladnutej hmoty vmiešame 100 ml rumu a šťavu z citrónov a pomarančov.
Pridáme aj trochu farby.
Prvý korpus vo forme zalejeme nálevom a počkáme, kým vsiakne.
Druhý korpus rozrežeme na polovicu. Jednu polovicu dobre potrieme džemom.
Aj druhú polovicu potrieme džemom a ideme skladať výslednú tortu.
Na dno formy dáme potretú polovicu korpusu, pokračujeme celým korpusom, druhou polovicou cesta a polevou.
Poleva:
250 g mletého cukru, zmiešame s mliekom, rumom a trochou farbiva.
Prípadne použite kupovanú polevu.
Prelejeme cez vrch dezertu a necháme stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)