Milionárske zemiaky: Celá rodina si chodila po dupľu – toto schová do vrecka aj tradičné francuzáky!

Výborný recept odpísaný z časopisu. Robíme ich aj s krkovičkou, zemiaky sú veľmi krémové a chutné. Komplet obed máte z jednej misy a chuť fantastická.

Potrebujeme:

450 – 600 g bravčovej panenky  kotliet (bez kosti) alebo kuracích rezňov

3 veľké cibule

Zmes korenia podľa chuti (oregano, provensálske, rozmarín,….)

1 kg zemiakov nakrájaných na kolieska

250 – 300 ml smotany na šľahanie

...

1 strúčik cesnaku

50 g parmezán

Postup:

Zemiaky nakrájame na kolieska, cibuľu si nakrájame nadrobno. Na dno maslom vymasteného pekáča navrstvíme cibuľu – zľahka osolíme a okoreníme. Na cibuľku uložíme na tenké plátky nakrájané a ochutené mäso. Pokračujeme vrstvou zemiakov – osolíme, opäť ochutené mäsko a zemiaky. Ak máte čas, mäso môžete na pár hodín nechať odležať v zmesi korenín. Nakoniec si zmiešame šľahačku so strúhaným parmazánom a 1 strúčikom cesnaku. Zalejeme a pečieme pod alobalom 1 hodinu pri teplote 200 stupňov. Potom odkryjeme a necháme zapiecť dozlatista. Zemiaky sú výborné, podávame so zeleninou a pohárom vína. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)