Výborný recept odpísaný z časopisu. Robíme ich aj s krkovičkou, zemiaky sú veľmi krémové a chutné. Komplet obed máte z jednej misy a chuť fantastická.
Potrebujeme:
450 – 600 g bravčovej panenky kotliet (bez kosti) alebo kuracích rezňov
3 veľké cibule
Zmes korenia podľa chuti (oregano, provensálske, rozmarín,….)
1 kg zemiakov nakrájaných na kolieska
250 – 300 ml smotany na šľahanie
1 strúčik cesnaku
50 g parmezán
Postup:
Zemiaky nakrájame na kolieska, cibuľu si nakrájame nadrobno. Na dno maslom vymasteného pekáča navrstvíme cibuľu – zľahka osolíme a okoreníme. Na cibuľku uložíme na tenké plátky nakrájané a ochutené mäso. Pokračujeme vrstvou zemiakov – osolíme, opäť ochutené mäsko a zemiaky. Ak máte čas, mäso môžete na pár hodín nechať odležať v zmesi korenín. Nakoniec si zmiešame šľahačku so strúhaným parmazánom a 1 strúčikom cesnaku. Zalejeme a pečieme pod alobalom 1 hodinu pri teplote 200 stupňov. Potom odkryjeme a necháme zapiecť dozlatista. Zemiaky sú výborné, podávame so zeleninou a pohárom vína. :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)