Miešaný tvaroháčik: Najjemnejší tvarohový koláčik s úplne jednoduchou prípravou!

365

Namiesto tvarohovej náplne môžete vyskúšať smotanovú, lekvárovú alebo jablkovú náplň. Tento koláčik si môžete vychutnávať na milión spôsobov.

Potrebujeme:

350 g kr. cukru

4 vajcia

250 g masla alebo margarínu

1 bal. vanilkového cukru

450 g hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 prášku do pečiva

200 ml mlieka

Náplň:

500 g jemného tvarohu

Citrónovú kôru z jedného citrónu

1 bal. vanilkového cukru

Med podľa chuti

Na vrch:

Práškový cukor

Postup:

Cukor ušľaháme s vajíčkami do peny. Pridáme zmäknuté maslo, vanilkový cukor a 200 ml mlieka. Postupne pridávame aj prášok do pečiva a múku. Vymiešame jednotné cesto a ½ navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi 25 x 35 cm.

Tvaroh vymiešame s medom, citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom. Krém navrstvíme na plech, prikryjeme zvyšným cestom, uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 120 stupňov, kým koláčik nie je na povrchu zlatistý.

Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Prajem vám dobrú chuť! :-)

zdroj: webcukraszda

Témy:


Pridajte svoj komentár