Miešaný tvaroháčik: Najjemnejší tvarohový koláčik s úplne jednoduchou prípravou!

Namiesto tvarohovej náplne môžete vyskúšať smotanovú, lekvárovú alebo jablkovú náplň. Tento koláčik si môžete vychutnávať na milión spôsobov.

Namiesto tvarohovej náplne môžete vyskúšať smotanovú, lekvárovú alebo jablkovú náplň. Tento koláčik si môžete vychutnávať na milión spôsobov.

Potrebujeme:

350 g kr. cukru

4 vajcia

250 g masla alebo margarínu

1 bal. vanilkového cukru

450 g hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 prášku do pečiva

200 ml mlieka

Náplň:

500 g jemného tvarohu

Citrónovú kôru z jedného citrónu

1 bal. vanilkového cukru

Med podľa chuti

Na vrch:

Práškový cukor

Postup:

Cukor ušľaháme s vajíčkami do peny. Pridáme zmäknuté maslo, vanilkový cukor a 200 ml mlieka. Postupne pridávame aj prášok do pečiva a múku. Vymiešame jednotné cesto a ½ navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi 25 x 35 cm.

Tvaroh vymiešame s medom, citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom. Krém navrstvíme na plech, prikryjeme zvyšným cestom, uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 120 stupňov, kým koláčik nie je na povrchu zlatistý.

Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Prajem vám dobrú chuť! :-)

zdroj: webcukraszda