Tieto výborné rezne možno poznáte pod iným názvom, ale my ich poznáme ako Michalovské rezne.
Tajomstvo je v kvapke rumu, kyslej smotane, cesnaku a syre.
Skúste ich, sú výborné a veľmi voňavé!
Potrebujeme:
1 kg kuracie prsia (môžeme použiť aj bravčové rezne)
1 téglik kyslá pochúťková smotana
100 g tvrdý syr
4 strúčiky cesnak
4 ks vajce
Kvapka rumu
soľ
mleté čierne korenie
múka a strúhanka na obaľovanie
olej na vyprážanie
Prílohy:
Varené zemiaky
Zemiaková kaša
Opekané zemiaky
Grilovaná zelenina
Zeleninové šaláty
Postup:
Mäso umyjeme a osušíme.
Pod fóliou jemne naklepeme.
Ja robím najčastejšie rezne z kuracích pŕs, ale použiť môžete aj morčacie, bravčové alebo telacie mäso.
Každý plátok osolíme a okoreníme .
Následne potrieme roztlačeným cesnakom.
Pripravíme si prísady na obaľovanie:
Do misy dáme vajíčka, smotanu, rum a strúhaný syr.
Všetko dobre premiešame.
Rum môžeme nahradiť napríklad vodkou, alebo iným alkoholom. Jeho účelom je to, že rezne nebudú zbytočne piť tuk.
A nemusíte mať obavy, alkohol sa počas smaženia odparí.
Každý kúsok mäsa obalíme v múke, potom v smotanovej zmesi a nakoniec v strúhanke.
Postupne vyprážame na horúcom oleji.
Ako prílohu podávame zemiakový šalát.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)