plny-hrniec_transparent_negativ.png

Michalovské rezne – fantasticky napufkané, voňavé a nie sú napité tukom: Ochutnala som ich pred rokmi a odvtedy ich žiaden iný recept neprekonal!

Tieto výborné rezne možno poznáte pod iným názvom, ale my ich poznáme ako Michalovské rezne.

 

 

Tajomstvo je v kvapke rumu, kyslej smotane, cesnaku a syre.

Skúste ich, sú výborné a veľmi voňavé!

Potrebujeme:

1 kg kuracie prsia (môžeme použiť aj bravčové rezne)

1 téglik kyslá pochúťková smotana

 

 

100 g tvrdý syr

4 strúčiky cesnak

4 ks vajce

Kvapka rumu

soľ

mleté čierne korenie

 

 

múka a strúhanka na obaľovanie

olej na vyprážanie

Prílohy:

Varené zemiaky

Zemiaková kaša

Opekané zemiaky

 

 

Grilovaná zelenina

Zeleninové šaláty

Postup:

Mäso umyjeme a osušíme.

Pod fóliou jemne naklepeme.

Ja robím najčastejšie rezne z kuracích pŕs, ale použiť môžete aj morčacie, bravčové alebo telacie mäso.

 

 

Každý plátok osolíme a okoreníme .

Následne potrieme roztlačeným cesnakom.

Pripravíme si prísady na obaľovanie:

Do misy dáme vajíčka, smotanu, rum a strúhaný syr.

 

 

Všetko dobre premiešame.

Rum môžeme nahradiť napríklad vodkou, alebo iným alkoholom. Jeho účelom je to, že rezne nebudú zbytočne piť tuk.

A nemusíte mať obavy, alkohol sa počas smaženia odparí.

 

 

Každý kúsok mäsa obalíme v múke, potom v smotanovej zmesi a nakoniec v strúhanke.

Postupne vyprážame na horúcom oleji.

Ako prílohu podávame zemiakový šalát.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes