Michalovské langoše – fakt výborné: Ochutnala som ich pred rokmi na jarmoku a odvtedy ich žiaden iný recept neprekonal!

Chcem sa podeliť s týmto receptom, najlepšie langoše, aké poznám. Recept mám od pani Martinky – už pred rokmi som ich ochutnala na jarmoku a konečne si ich môžem aj spraviť doma. Tajomstvo je v kyslej smotane.

Potrebujeme:

1 kg polohrubej múky

1/2 l mlieka

250 ml kyslej smotany

5 dkg droždia

štipka cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžička sódy bicarbóny

soľ

Postup:

Do múky si dáme všetky prísady: smotanu, štipku cukru, trocha soli, malú lyžičku sódy. V troche teplého mlieka si rozdrobíme droždie a vlejeme do múky, prilejeme aj zvyšné mlieko.

Z prísad si vymiesime cesto a dáme ho na 60 min do chladničky. Po hodine môžeme robiť langoše. Z cesta si vyformujeme toľko bochníčkov, koľko práve potrebujeme a zvyšok odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky.Môžeme použiť aj o týždeň.

Bochníčky necháme ešte nakysnúť asi 20 min. Potom prstami roztiahneme na placku a pečieme v dostatočnom množstve oleja(musia plávať)Potierame cesnakom rozotretým so soľou a troškou vody,tatárskou,syrom alebo kečupom. Sú naozaj fantastické.

Prajeme vám dobú chuť! :-)

Miška T.