Michalovské langoše – fakt výborné: Ochutnala som ich pred rokmi na jarmoku a odvtedy ich žiaden iný recept neprekonal!

Chcem sa podeliť s týmto receptom, najlepšie langoše, aké poznám.

Recept mám od pani Martinky – už pred rokmi som ich ochutnala na jarmoku a konečne si ich môžem aj spraviť doma.

Tajomstvo je v kyslej smotane.

 

Potrebujeme:

1 kg polohrubej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 l mlieka

250 ml kyslej smotany

5 dkg droždia

štipka cukru

1 lyžička sódy bicarbóny

soľ

Na vrch:

 

 

Tatárska omáčka

Majonéza

Kyslá smotana

Cesnak

Kečup

Strúhaný syr

Postup:

 

 

Do múky si dáme všetky prísady:

smotanu, štipku cukru, trocha soli, malú lyžičku sódy.

V troche teplého mlieka si rozdrobíme droždie.

 

 

Vlejeme do múky, prilejeme aj zvyšné mlieko.

Z prísad si vymiesime cesto.

Dáme ho na 60 min do chladničky.

 

 

Po hodine môžeme robiť langoše.

Z cesta si vyformujeme toľko bochníčkov, koľko práve potrebujeme.

Zvyšok odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky.

Môžeme použiť aj o týždeň.

 

 

Bochníčky necháme ešte nakysnúť asi 20 min.

Potom prstami roztiahneme na placku.

Pečieme v dostatočnom množstve oleja(musia plávať).

 

 

Potierame cesnakom rozotretým so soľou a troškou vody,tatárskou,syrom alebo kečupom.

Sú naozaj fantastické.

Prajeme vám dobú chuť! :-)

Miška T.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn