plny-hrniec_transparent_negativ.png

Menej oleja, úžasná chuť: Fašiangové mini-šišky z nadýchaného cesta!

Fantasticky chutné šišky, ktoré pripravíte z nadýchaného cesta, bez množstva oleja!

Bez nich si v našej rodine čas veselých fašiangových tancovačiek, hádam ani nevieme predstaviť. Vyskúšajte ich aj vy, určite si pochutnáte!

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

3 vajcia

20 g čerstvého droždia

Štipku soli

100 ml telého mlieka

2 lyžice práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

Olej

Postup:

Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. V miske zmiešame múku, vanilkový cukor, 3 žĺtky a štipku soli. Pridáme kvások a vymiešame mäkšie cesto. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten postupne po častiach vmiešame do cesta. Cesto hnetieme ručne alebo drevenou varechou.

Prikryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste.

Z cesta dávkujeme lyžicou na panvicu jednotlivé šišky. Vyprážame na rozpálenom oleji alebo masle z oboch strán dozlatista. Nepotrebujeme toľko oleja ako pri klasických šiškách (nemali by plávať v oleji). Je dobré používať na smaženie panvicu s otvormi – na jednu šišku potrebujeme 1-2 kávovú lyžičky tuku (podľa veľkosti).

Posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: egyszerugyorsreceptek

Najlepšie recepty na dnes