plny-hrniec_transparent_negativ.png

Menej sladké odrezky z červeného melónu už nevyhadzujte: Neuveríte, aká z toho vznikne dobrota!

Červený melón je v lete fantastickým osviežením. Každý však preferuje najmä sladké červené časti a čím bližšie k dužine krájate, tým je melón menej sladký.

Často tak končia v odpadkoch nielen šupy, ale aj kus dužiny.

Odteraz však takéto kúsky určite nevyhadzujte a radšej vyskúšajte tento melónovo-pomarančový džem.

Potrebujeme:

600 g melónovej dužiny

500 g cukru

1 citrón

2 pomaranče

Postup:

Melónovú dužinu vykrojíme až po šupu a nakrájame na malé kúsky.

Zasypeme cukrom, pridáme šťavu z citróna, premiešame.

Prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme na noc do chladničky.

Na druhý deň dáme melónovú dužinu aj so šťavou do hrnca.

Pridáme dva pomaranče, nakrájané na menšie kúsky.

Dáme povariť pod pokrievkou pri nízkej teplote na 45 minút.

Rozmixujeme ponorným mixérom.

Necháme vychladnúť. Nalejeme do misky a džem je pripravený.

Ak chcete, aby bol hustejší, môžete použiť podľa návodu prípravok gelfix.

Podávame napríklad s čerstvými croissantami.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Najlepšie recepty na dnes