Pripravte si doma fantastický dezert, ktorý vás očarí svojim vzhľadom a nezabudnuteľnou chuťou.
Dezert je taký jemný a neodolateľný, že ho budete pripravovať pravidelne.
Lahodný čokoládovo-krémový dezert podľa receptu z youtube kanála U nás je to chutné.
Potrebujeme:
6 vajec
štipku soli
165 kryštálového cukru
130 g hladkej múky
40 g kakaa
Na krém:
500 g kyslej smotany (20%)
300 g mascarpone
40 g kakaa
Na polevu:
50 g čokolády (50-60% kakaa)
40 ml mlieka
20 g masla
Postup:
Do väčšej misky pridáme bielky, soľ.
Mixérom rozšľaháme na penu.
Počas šľahania po častiach pridávame cukor.
Potom počas šľahania nalejeme žĺtky a vyšľaháme.
V menšej miske zmiešame múku s kakaovým práškom.
Preosejeme do zmesi a všetko spolu premiešame špachtľou.
Krém nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, rovnomerne ho rozotrieme po celej ploche.
Dáme ho piecť do rúry na 15 minút pri teplote 180°C.
Po upečení vyberieme cesto z plechu, zarovnáme okraje a rozrežeme ho na polovicu.
Cesto potom vodorovne rozrežeme na 4 časti.
Do misky pridáme smotanu.
Počas šľahania mixérom pridávame cukor.
Do smotany pridáme mascarpone.
Šľaháme, kým nám nevznikne krém.
Potom preosejeme kakao.
Všetko rozmiešame metličkou.
Krém rozdelíme na 4 rovnaké časti.
Ponatierame ním všetky vrstvy cesta, ktoré naukladáme na seba.
Natrieme aj boky cesta po celej ploche.
V nádobe od mixéra rozmixujeme cesto, ktoré sme odrezali z krajov pri zarovnávaní a prášok nanesieme na boky dezertu.
V miske roztopíme čokoládu s mliekom, maslom.
Zmes vložíme do cukrárskeho vrecka.
Čokoládový krém nanesieme navrch dezertu v ľubovoľných ornamentoch podľa vlastnej fantázie.
Úžasnú lahôdku môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: