MEGA čokoládová torta upečená za 15 minút: Jemný a šialene chutný RECEPT s kyslou smotanou a čokoládou!

Pripravte si doma fantastický dezert, ktorý vás očarí svojim vzhľadom a nezabudnuteľnou chuťou.

Dezert je taký jemný a neodolateľný, že ho budete pripravovať pravidelne.

 

 

Lahodný čokoládovo-krémový dezert podľa receptu z youtube kanála U nás je to chutné.

...

Potrebujeme:

6 vajec

štipku soli

165 kryštálového cukru

130 g hladkej múky

40 g kakaa

Na krém:

500 g kyslej smotany (20%)

300 g mascarpone

40 g kakaa

Na polevu:

50 g čokolády (50-60% kakaa)

40 ml mlieka

20 g masla

Postup:

Do väčšej misky pridáme bielky, soľ.

Mixérom rozšľaháme na penu.

Počas šľahania po častiach pridávame cukor.

 

 

Potom počas šľahania nalejeme žĺtky a vyšľaháme.

V menšej miske zmiešame múku s kakaovým práškom.

Preosejeme do zmesi a všetko spolu premiešame špachtľou.

 

 

Krém nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, rovnomerne ho rozotrieme po celej ploche.

Dáme ho piecť do rúry na 15 minút pri teplote 180°C.

Po upečení vyberieme cesto z plechu, zarovnáme okraje a rozrežeme ho na polovicu.

 

 

Cesto potom vodorovne rozrežeme na 4 časti.

Do misky pridáme smotanu.

Počas šľahania mixérom pridávame cukor.

 

 

Do smotany pridáme mascarpone.

Šľaháme, kým nám nevznikne krém.

Potom preosejeme kakao.

Všetko rozmiešame metličkou.

 

 

Krém rozdelíme na 4 rovnaké časti.

Ponatierame ním všetky vrstvy cesta, ktoré naukladáme na seba.

Natrieme aj boky cesta po celej ploche.

 

 

V nádobe od mixéra rozmixujeme cesto, ktoré sme odrezali z krajov pri zarovnávaní a prášok nanesieme na boky dezertu.

V miske roztopíme čokoládu s mliekom, maslom.

Zmes vložíme do cukrárskeho vrecka.

 

 

Čokoládový krém nanesieme navrch dezertu v ľubovoľných ornamentoch podľa vlastnej fantázie.

Úžasnú lahôdku môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay