Cesto zo starých rožtekov je skutočne výborné, robím z neho pirohy, šúľance, plnené aj neplnené ovocné guľky. U nás jednoducho staršie rožteky nikdy nevyjdú na zmar. Určite skúste, je to lacné, rýchle a vynikajúce jedlo.
Potrebujeme:
10 ks obyčajný rožok z predošlého dňa
500 ml horúce mlieko (podľa potreby)
hrubá múka (podľa potreby)
slivky
Voliteľné:
mak/orechy
práškový cukor
rozpustené maslo
Postup:
Rožky pokrájame a zalejeme horúcim mliekom. Necháme ich poriadne nasiaknuť, pridáme hrubú múku tak, aby nám vzniklo tuhé nelepivé cesto. Slivky odkvostkujeme a polky balíme do pripraveného cesta. Netreba ho vaľkať, stačí si z neho odtrhávať v rukách roztlačiť na požadovanú veľkosť podľa sliviek. Pripravené knedle hádžeme do rozvarenej vody. Varíme 10 minút.
Knedle podávame s makom, cukrom a rozpusteným maslom, alebo s orechmi či inou prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)