plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mega chutné slivkové knedle zo starších rožkov: Iné cesto už nerobím, toto nemá konkurenciu!

Cesto zo starých rožtekov je skutočne výborné, robím z neho pirohy, šúľance, plnené aj neplnené ovocné guľky. U nás jednoducho staršie rožteky nikdy nevyjdú na zmar. Určite skúste, je to lacné, rýchle a vynikajúce jedlo. 

Cesto zo starých rožtekov je skutočne výborné, robím z neho pirohy, šúľance, plnené aj neplnené ovocné guľky. U nás jednoducho staršie rožteky nikdy nevyjdú na zmar. Určite skúste, je to lacné, rýchle a vynikajúce jedlo.

Potrebujeme:

10 ks obyčajný rožok z predošlého dňa

500 ml horúce mlieko (podľa potreby)

hrubá múka (podľa potreby)

slivky

Voliteľné:

mak/orechy

práškový cukor

rozpustené maslo

Postup:

Rožky pokrájame a zalejeme horúcim mliekom. Necháme ich poriadne nasiaknuť, pridáme hrubú múku tak, aby nám vzniklo tuhé nelepivé cesto. Slivky odkvostkujeme a polky balíme do pripraveného cesta. Netreba ho vaľkať, stačí si z neho odtrhávať v rukách roztlačiť na požadovanú veľkosť podľa sliviek. Pripravené knedle hádžeme do rozvarenej vody. Varíme 10 minút.

Knedle podávame s makom, cukrom a rozpusteným maslom, alebo s orechmi či inou prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes