plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasné čokoládovo-pudingové rezy: Také jemné, že sa úplne rozplývajú na jazyku!

Tento recept si určite odložte a majte ho vždy po ruke. Puding, čokoláda a cesto ako obláčik. Kto by dokázal odolať :)

Potrebujeme:

4 vajcia

1 vanilkový cukor

200 g kryštálového cukru

100 ml oleja

190 g hladkej múky

2 PL kakaa

Na krém:

2 vajcia

200 g kryštálového cukru

1 vanilkový puding

3 PL hladkej múky

600 ml mlieka

200 smotany na šľahanie

150 g masla

Na polevu:

200 g čokolády

60 g masla

50 ml mlieka

Postup:

Ako prvé si pripravíme krém. Dve vajíčka si rozšľaháme s 200 g cukru do peny. Pridáme vanilkový puding (prášok), 3 lyžice múky a znovu vyšľaháme. Teraz pridáme 600 ml mlieka a zašľaháme do zmesi. Dáme do hrnca na sporák a uvaríme hustý puding. Po uvarení zakryjeme puding potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme cesto. 4 vajíčka vyšľaháme s vanilkovým cukrom a cukrom do peny. Za stáleho šľahania pridávame olej, potom pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a preosiate kakao. Opäť zašľaháme. Dno formy na pečenie si vystelieme papierom na pečenie. Nalejeme cesto, rovnomerne rozotrieme a pečieme 20 minút v predhriatej rúre pri 180 stupňoch. Zatiaľ čo sa cesto pečie si vyšľaháme šľahačku. Cesto necháme vychladnúť. Vyšľaháme si maslo a postupne zašľahávame po častiach vychladnutý puding. Následne do krému zašľaháme aj šľahačku. Korpus si rozrežeme na dve časti, navlhčíme mliekom a navrstvíme časť krému.

Rozotrieme, priklopíme druhou časťou korpusu a ten opäť navlhčíme mliekom. Navrstvíme a rozotrieme druhú časť krému. Odložte na hodinu do chladničky. Z čokolády, masla a mlieka si pripravíme polevu. Nakoniec vylejeme a rozotrieme na stuhnutý povrch zákusku. Takto pripravené dajte do chladničky na noc.

Ráno vás bude čakať dokonalý čokoládovo-pudingový zákusok. Prajeme dobrú chuť!

Videonávod

 

Najlepšie recepty na dnes