Mega chutné „plesnivé zemiaky“: Aj tí, čo nad Nivou inak ohŕňali nos sa ich nevedeli dojesť!

Tento recept som získala u našej kaderníčky a urobila som ho na obed ešte v ten deň. Názov možno nie je lákavý, ale uisťujem vás, že toto papanie je neskutočne dobré.

Tento recept som získala u našej kaderníčky a urobila som ho na obed ešte v ten deň. Názov možno nie je lákavý, ale uisťujem vás, že toto papanie je neskutočne dobré. Zemiaky extra krémové, zapečené s nivou a šľahačkou. Odporúčam skúsiť, toto majú u nás radi aj tí, ktorí nad nivou inak ohŕňajú nos.

Potrebujeme:

Zemiaky – cca 1 kg

150 – 200 g nivy

1 smotana na šľahanie

cca 100-150 g tvrdého syra (voliteľné)

2 strúčiky cesnaku

...

Maslo na vymastenie misy

Petržlenová vňať alebo jarná cibuľka

Postup:

Zemiaky krátko povaríme v šupke a potom môžeme ošúpať (nové netreba) a nakrájame na tenké plátky. Ak sa vám nechce krájať, zemiaky môžete len zľahka roztlačiť. Zapekaciu misu vymastíme maslom a navrstvíme do nej zemiaky. V miske zmiešame nivu so šľahačkou, pretlačeným cesnakom a petržlenovou vňaťou a touto zmesou zalejeme zemiaky (nivy môžete dať aj menej, ak má na vás príliš výraznú chuť). Dáme do rúry vyhriatej na 180-190 stupňov a pečieme 20 minút, potom posypeme syrom a pečieme, kým sa syr nerozpustí, to je všetko. Ak nechcete, syr nakoniec ani nemusíte použiť. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)