plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jablkové rolky: Jesenná MEGApochúťka!

Jeseň je plná farieb, chutí a vôní. Nie je nič krajšie, ako domov plný krásnych jesenných dekorácií zaliaty vôňou pečených jablkových pochúťok so škoricou, ktoré je cítiť aj u susedov. Ak sa vám zbiehajú slinky už len pri tejto predstave, potom určite neodoláte týmto chrumkavým, šialene chutným jablkovým rolkám.

Potrebujeme:

4 ks jabĺk

200 g cukru

1 ČL škorice

125 g masla

125 ml oleja

125 ml kefíru

75 g práškového cukru

10 g vanilkového cukru

1 PL kukuričného škrobu

1 ČL kurkumy

1 vajce

630 g múky

Postup:

Jablká si umyjeme, zbavíme jaderníkov a ošúpeme.

Nastrúhame na hrubšom strúhadle a spolu s cukrom dusíme na panvici asi 25 minút, kým sa neodparí prebytočná šťava a nezmäknú.

Pridáme škoricu a necháme vychladnúť.

Vo väčšej mise si vymiešame zmäknuté maslo, olej, kefír, práškový cukor, vanilkový cukor, kurkumu, škrob a vajce.

Do tejto hmoty postupne zapracujeme múku a vymiesime hladké cesto.

Oddelíme si kúsok cesta (asi 30 g), vygúľame a potom guľôčku vyvaľkáme do oválneho tvaru.

Na vrch tejto placky rozotrieme asi 1 lyžičku jablkovej náplne a zrolujeme. Postup opakujeme, kým sa neminie cesto.

Rolky poukladáme na papierom vystlaný plech a pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch.

Necháme trochu vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a podávame napríklad k čaju.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes