Jablkové rolky: Jesenná MEGApochúťka!

Jeseň je plná farieb, chutí a vôní.

Nie je nič krajšie, ako domov plný krásnych jesenných dekorácií zaliaty vôňou pečených jablkových pochúťok so škoricou, ktoré je cítiť aj u susedov.

Ak sa vám zbiehajú slinky už len pri tejto predstave, potom určite neodoláte týmto chrumkavým, šialene chutným jablkovým rolkám.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

4 ks jabĺk

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g cukru

1 ČL škorice

125 g masla

125 ml oleja

125 ml kefíru

75 g práškového cukru

10 g vanilkového cukru

1 PL kukuričného škrobu

1 ČL kurkumy

1 vajce

630 g hl. múky

Postup:

Jablká si umyjeme, zbavíme jaderníkov a ošúpeme.

Nastrúhame na hrubšom strúhadle.

Spolu s cukrom dusíme na panvici asi 25 minút, kým sa neodparí prebytočná šťava a nezmäknú.

Pridáme škoricu a necháme vychladnúť.

Vo väčšej mise si vymiešame zmäknuté maslo, olej a kefír.

Pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, kurkumu, škrob a vajce.

Do tejto hmoty postupne zapracujeme múku a vymiesime hladké cesto.

Oddelíme si kúsok cesta (asi 30 g).

Vygúľame a potom guľôčku vyvaľkáme do oválneho tvaru.

Na vrch tejto placky rozotrieme asi 1 lyžičku jablkovej náplne a zrolujeme.

Postup opakujeme, kým sa neminie cesto.

Rolky poukladáme na papierom vystlaný plech.

Pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch.

Necháme trochu vychladnúť, posypeme práškovým cukrom.

Podávame napríklad k čaju.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár