plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mega chutná Nivová omáčka na grilovačku + 7 ďalších receptov: K mäsku, šalátu aj na chlebík sú neprekonateľné!

S týmto bude každá grilovačka absolútne dokonalá. Už žiadne umelé omáčky z obchodu, toto je omnoho lepšie!

Nivová omáčka

Potrebujeme:

15 – 20 dkg Nivy

Kyslú smotanu

2 – 3 strúčiky cesnaku

Domáca vegeta

Bylinky (trošku kôpru a veľa pažítky)

Čierne korenie

Postup:

Nivu nastrúhame, cesnak prelisujeme a všetko zamiešame.

Dochutíme vegetou a korením a pridáme bylinky – kôpor a veľa pažítky.

Náhrada tatárky

Potrebujeme:

150 g bieleho jogurtu

2 lyžičky citrónovej šťavy

Zväzok čerstvého kôpru (alebo iných byliniek)

1-2 strúčiky cesnaku

Postup:

Jogurt zmiešame s najemno nasekaným kôprom, prelisovaným cesnakom a citrónovou šťavou. Premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili a môžeme okamžite podávať.

Pikantná omáčka

S týmto budete hviezda každej grilovačky: 5 top receptov na domáce omáčky/dressingy ku grilovanému mäsku!

Potrebujeme:

2 menšie cibule
1/2 rajčiny
2 lyžice olivového oleja
1 lyžička koriandra
1 lyžica citronovej šťavy
1 menšia pálivá paprička
kôpor
soľ
korenie

Postup:

Cibuľu a pálivú papričku nakrájame na menšie kúsky a všetko vložíme do kuchynského robota. Pridáme ostatné suroviny okrem oleja a mixujeme dohladka. Nakoniec pridáme olivový olej a premiešame.

Horčicová-medová omáčka

Potrebujeme:

2 lyžice kyslej smotany
2 lyžice majonézy
2 lyžice dijonskej horčice
1 lyžica medu
1 strúčik cesnaku
1 lyžička citrónovej šťavy
1 lyžica olivového oleja
Čierne mleté Korenie

Postup:

Smotanu, majonézu a horčicu zmiešame. Pridáme pretlačný cesnak, korenie a citrónovú šťavu. Na záver primiešame med, ktorý sme rozšľahali vidličkou v olivovom oleji.

Kari omáčka – orientálna chuť

Potrebujeme:

2 lyžice kyslej smotany
2 lyžice majonézy
2 lyžice bieleho jogurtu
1/2 lyžičky kari korenia
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička octu
Červenú mletú papriku
Čierne mleté korenie

Postup:

Smotanu, majonézu a biely jogurt zmiešame v miske. Pridáme červenú papriku, čierne korenie, pretlačený cesnak, karí korenie a premiešame. Na záver pridáme ocot a znovu dôkladne vymiešame.

Francúzska omáčka

5-1

Potrebujeme:

1 malý strúčik cesnaku

1 lyžičku dijonskej horčice

2 lyžice vínneho octu

6 lyžíc olivového oleja

Morskú soľ a čierne mleté korenie

Postup:

Pretlačený cesnak zmiešame s horčicou, vínnym octom a olivovým olejom. Pridáme soľ a korenie, premiešame.

Majonézová omáčka s cesnakom

Potrebujeme:

2 vajcia
2 lyžice soli
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
1 lyžica citronovej šťavy
1 lyžica jogurtu
Čierne mleté korenie
Červená paprika
Soľ

Postup:

Všetky suroviny vymixujeme v miske mixérom – okrem citrónovej šťavy a oleja – ten tenkým prúdom pridávame do ušľahanej hmoty na záver. Ochutíme citrónovou šťavou. Omáčku skladujeme v chladničke.

Kôprová “Ruská” omáčka

Potrebujeme:

2 lyžice majonézy
2 lyžice bieleho jogurtu
1 lyžica kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
1 zväzok kôpru
Červená mletá paprika
Čierne mleté Korenie
Soľ

Postup:

Majonézu, jogurt a smotanu zmiešame v miske. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Kôpor nasekáme na drobno, rovnako tak i cesnak (môžeme pridať aj pretlačený – podľa chuti). Namiesto kôpru môžeme iné bylinky podľa chuti.

Najlepšie recepty na dnes