Mega chutná Kubánska torta: Ak máte radi banánové dezerty tak toto musíte skúsiť, je to fantázia!

Výborný recept od Adrianky, urobila som tortu presne podľa jej inštrukcií a dokonca som ani neprekrojila banány. Výsledok – najlepšia torta, akú sme ochutnali.

Potrebujeme:

Cesto:

4 vajíčka

120 g kryštálového cukru

2 lyžice mlieka

120 g polohrubej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

20 g kakaa

2 lyžičky prášku do pečiva

Parížska šľahačka:

500 ml smotany na šľahanie – 33%

50 g kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

50 g kakaa

džem

banány

Poleva:

100 g čokolády na varenie

50 g Cery

1 lyžička oleja

Postup:

Parížska šľahačka: smotanu na šľahanie vlejeme do kastrólika, pridáme cukor a vanilkový cukor, rozmiešame, privedieme do varu, necháme krátko povariť, asi len minútku. Vypneme, pridáme kakao, metličkou poriadne premiešame a necháme poriadne vychladiť. Vychladnutý krém je hustejší a dobre sa potom vyšľahá – najlepšie je uvariť si ju deň vopred.

Celé vajíčka chvíľu šľaháme s cukrom, pridáme mlieko a vyšľaháme do bohatej hustej peny. K múke pridáme kakao a prášok do pečiva, premiešame. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva – po lyžiciach a zároveň šľaháme.

Trtovú formu (ja som použila formu o priemere 21 cm) vymažeme maslom a dno vyložíme papierom na pečenie (papier pomastíme maslom). Vlejeme pripravené cesto a pečieme pri teplote 160° C približne 20 min (otestujeme špajlou), ak budete potrebovať po skúške špajľou cesto dopiecť, prikryte vrch alobalom a nechajte dopiecť podľa potreby.

Upečený korpus necháme vychladnúť, vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie a preložíme na podložku (pod korpus si hneď môžete položiť ozdobný papier, naň ešte kúsky papiera na pečenie, ktoré po ozdobení povytiahneme), vrch korpusu môžete jemne posťahovať, ide to dobre aj príborovým nožom – stačí ho zľahka podsúvať a to jemné cestičko zároveň sťahovať. Podľa potreby korpus zrežeme, ja som ho nechala tak.

zdroj: mimibazar

Korpus natrieme bohato džemom, najlepšie kyselkavým, naukladáme banány – banány sa majú krájať pozdĺž na polovicu, ale dajú sa na vrch uložiť aj celé- ak prekrajujete, položte ich reznou plochou na džem, Vychladnutý krém šľaháme aspoň 2 a pol minútky. Na banány natrieme šľahačku  aj po bokoch a odložíme do chladničky, krém musí dobre vychladnúť, aby sme ho mohli poliať čokoládou.

Čokoládová poleva: vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, tuk, premiešame, pridáme olej a vymiešame dohladka. Kastrólik vyberieme, čokoládu necháme trošku vychladnúť, aby sa šľahačka nezačala topiť, polevu rozotrieme na vrch torty, aj po bokoch, necháme ju ešte tuhnúť pri izbovej teplote (už teraz si môžete na poleve naznačiť rezy špičkou noža), po stuhnutí preložíme do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! 

celý recept aj s obrázkami nájdete TU: