Výborný nápad na luxusný kokosový dezert s čokoládou a úplne jednoduchou piškótou.
Potrebujeme:
Cesto:
3 vajcia
1/2 šálky kr. cukru (1 šálka = 200 ml)
3 polievkové lyžice hladkej múky
2 polievkové lyžice kakaa
1/2 bal prášku do pečiva
Na preliatie korpusu:
1/2 šálky sladkej smotany alebo mlieka
Náplň:
1 balenie smotany na šľahanie v prášku + mlieko
2 polievkové lyžice práškového cukru
pridajte asi 2 šálky strúhaného kokosu (pridávajte pomaly, možno budete potrebovať viac, alebo menej kokosu)
Na koniec:
200 ml smotany na šľahanie
150 g čokolády
Postup:
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny.
Potom pridáme preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva.
Cesto navrstvíme do formy, ktorej dno vystelieme papierom na pečenie.
Cesto pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 25 minút – či je cesto hotové otestujeme špáradlom.
Upečenú piškótu popicháme a prelejeme smotanou alebo mliekom.
Na náplň si vyšľaháme šľahačku podľa návodu na obale a pridáme kokos, vymiešame jednotný krém.
Kokosový krém navrstvíme na cesto a z tekutej šľahačkovej smotany a nalámanej čokolády pripravíme polevu, ktorú nalejeme na vrch zákusku.
Necháme stuhnúť a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)