plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mega chutná kokosová maškrta s čokoládou – šálkový recept: Keď pripravím túto maškrtu, na ostatné dezerty sa hneď zabudne!

Výborný nápad na luxusný kokosový dezert s čokoládou a úplne jednoduchou piškótou.

Výborný nápad na luxusný kokosový dezert s čokoládou a úplne jednoduchou piškótou.

Potrebujeme:

Cesto:

3 vajcia

1/2 šálky kr. cukru (1 šálka = 200 ml)

3 polievkové lyžice hladkej múky

2 polievkové lyžice kakaa

1/2 bal prášku do pečiva

Na preliatie korpusu:

1/2 šálky sladkej smotany alebo mlieka

Náplň:

1 balenie smotany na šľahanie v prášku + mlieko

2 polievkové lyžice práškového cukru

pridajte asi 2 šálky strúhaného kokosu (pridávajte pomaly, možno budete potrebovať viac, alebo menej kokosu)

Na koniec:

200 ml smotany na šľahanie

150 g čokolády

Postup:

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny.

Potom pridáme preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva.

Cesto navrstvíme do formy, ktorej dno vystelieme papierom na pečenie.

Cesto pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 25 minút – či je cesto hotové otestujeme špáradlom.

Upečenú piškótu popicháme a prelejeme smotanou alebo mliekom.

Na náplň si vyšľaháme šľahačku podľa návodu na obale a pridáme kokos, vymiešame jednotný krém.

Kokosový krém navrstvíme na cesto a z tekutej šľahačkovej smotany a nalámanej čokolády pripravíme polevu, ktorú nalejeme na vrch zákusku.

Necháme stuhnúť a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes