plny-hrniec_transparent_negativ.png

Medvedie labky s vôňou škorice podľa 100 rokov starého receptu: Toto u nás vianoce nemôže chýbať!

Tento recept sa v našej rodine dedí z generácie na genráciu a vianoce bez tejto pochúťky si ani nevieme predstaviť.

 

 

Cesto je veľmi jednoduché na prípravu a mám skúsenosť, že pečivo ide jednoducho vyklopiť z formičiek.

Formičky netreba ani ničím mastiť. Ak teda ešte nemáte svoj obľúbený recept, tento sa ním určite stane.

Potrebujeme:

200 g hladká múka

100 g polohrubá múka

 

 

250 g maslo

30 g kakao

100 g mleté lieskové orechy

2 ks žĺtky

trochu škorice

trochu mleté klinčeky (nemusí byť)

 

 

100 g práškový cukor

trochu citrónová kôra (nemusí byť)

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Zo všetkých prísad vypracujeme jednotné cesto.

 

 

Cesto musí byť hladké a spracované čo najrýchlejšie.

Guličku cesta zabalíme do potravinovej fólie.

Takto odložíme do chladničky minimálne na celú noc.

 

 

Potom plníme suché formičky.

Tie dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 160 stupňov asi 10 minút (sledujeme).

Tieto sa vždy podarí, pekne sa vyklopí.

Recept mám ešte po mojej babičke, ktorá formičky v žiadnom prípade nemastila a ani nesypala múkou.

 

 

Pečivko dlho vydrží a je skutočne veľmi chutné.

Prajeme vám dbrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes