plny-hrniec_transparent_negativ.png

NAJJEDNODUCHŠÍ medový rez podľa 100 rokov starého receptu: Robím ho takto už roky a vždy sa vydarí na jednotku!

Starodávny recept na medový krémeš, ktorý pripravíte jednoducho a určite sa vám krásne vydarí.

 

 

Odporúčam tento recept, s cestom sa pracuje skvele, vôbec sa pri vaľkaní netrhá, avšak je ho potrebné váľať za tepla, vtedy je pružné.

Krém je úplne jednoduchý, zo základných surovín, ktoré sa u vás doma určite nájdu.

 

Potrebujeme:

Cesto:

2 ks vajce

230 g práškový cukor

230 g maslo

5 lyžíc mlieko

3 lyžice med

1,5 lyžičky sóda bikrbóny

680 g hladká múka

Náplň:

 

 

1 l mlieko

8 lyžíc hladká múka

300 g práškový cukor

300 g maslo

Ďalej:

 

 

džem

čokoládová poleva

hrubá múka na podsypávanie

Postup:

Začneme cestom:

Okrem múky dáme všetko roztopiť do menšieho hrnca na mierny plameň.

 

 

Potom pridáme múku a dobre vymiešame.

Cesto rozdelíme na 4 časti.

Ešte teplé vyvaľkáme a dáme na vymastený plech.

 

 

Pri vaľkaní podsypávame hrubou múkou, aby sa mi cesto neprilepilo na dosku.

Všetky pláty cesta upečieme vo vyhriatej rúre za pár minút do peknej zlatej farby.

Plnka:

Do hrnca nalejeme 1 l mlieka.

Pridáme 8 lyžíc hladkej múky a 300 g práškového cukru.

 

 

Spolu uvarímena kašu a nechám vychladnúť.

Keď je vychladnuté, postupne vmiešame 300 g masla.

 

 

Plnku rozdelíme na pláty,.

Ponatierame a vrchný plát necháme suchý.

Zaťažíme ho asi na 12 hod.

 

 

Potom natriem džemom a polejem čokoládovou polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes