Medový rez s vanilkovým krémom: Zaručené nebíčko v ústach!

Pripravte si doma sladkú klasiku, ktorú si každý zamiluje.

Receptu sa nemusia báť ani začiatočníci – s cestom sa skvele pracuje a naše chutné medové rezy zvládne každý.

 

 

Fantastický recept z portálu kozossegireceptek na najchutnejší medový koláčik.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na cesto:

50 dkg hladkej múky

15 dkg práškového cukru

5 PL medu

6 dkg masla

3 vajcia

1 ČL sódy bikarbóny

Na krém:

1 l mlieka

2 ČL vanilkového pudingu v prášku

3-4 PL krupice

20 dkg masla

20-25 dkg práškového cukru

1 ČL vanilkového cukru

džem podľa chuti

Na polevu:

10 dkg tmavej čokolády

5 dkg masla

Postup:

Do misy preosejeme múku a pridáme studené maslo.

Rukou rozdrobíme.

 

 

Pridáme cukor a sódu bikarbónu.

Med zohrejeme, nalejeme do misky, pridáme vajce a vypracujeme cesto.

 

 

Cesto rozdelíme na 4 časti.

Časti cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu na pečenie.

 

 

Prvý plát vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme dozlatista 10 minút pri teplote 180°C.

To isté vykonáme aj so zvyšným cestom.

 

 

Do hrnca nalejeme asi 2 dcl mlieka, pridáme puding a rozmiešame.

Zvyšné mlieko privedieme do varu a po lyžičkách pridáme krupicu.

 

 

Potom pridáme puding a neustále miešame.

Keď je krém dostatočne hustý, odstavíme ho z ohňa a necháme vychladnúť.

 

 

Keď je krém vlažný, pridáme penu z vyšľahaného masla s cukrom a vanilkovým cukrom.

Vychladnuté pláty cesta jeden po druhom potrieme krémom a medzi jednu vrstvu pridáme džem.

 

 

V parnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom na krém.

Krém nanesieme na vrch dezertu a rovnomerne ho rozotrieme.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash