plny-hrniec_transparent_negativ.png

Medový krémeš bez pečenia podľa Moniky

Najdlhšie trvá, kým krém vychladne, ale aj s tým vám pomôže terajšie chladné počasie. Krémeš je vynikajúci a vyzerá krásne.

K tomuto fantastickému krémešu ma inšpirovala pani Monika Murínová, ktorá však ten svoj prirpavila v pečenej verzií (ako uvádza, medové pláty pripravila podľa receptu, ktorý našla na zadnej strane pudingu Zlatý klas). Ja som si prácu uľahčila a využila som kupované medové pláty, takže celá prírpava mi zabarala 15 minút. Najdlhšie trvá, kým krém vychladne, ale aj s tým vám pomôže terajšie chladné počasie. Krémeš je vynikajúci a vyzerá krásne.

Potrebujeme:

4 hotové medové pláty

Náplň:

1 liter mlieka

3 Zlaté klasy

130 g cukru

1 vanilkový cukor

1 žĺtok

1 maslo alebo hera

Šľahačka:

2 šľahačky v prášku

300 ml mlieka

Poleva:

čokoláda na varenie

tuk

Postup:

2 pláty položíme na plech, trochu mlieka si dáme variť spolu s cukrom, vo zvyšnom mlieku rozmiešame zlaté klasy a žĺtko, vlejeme to do vriaceho mlieka.

Uvaríme hustý puding.

Vychladnutý puding vyšlaháme s maslom (maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom a po troškách pridávame krém ).

Takto vyšľahaný krém navrstvíme na medové pláty.

Mlieko zmiešame so šľahačkami v prášku a dôkladne šľaháme 3 minúty, kým nie je šľahačka hustá.

Šľahačku natrieme na vychladnutý krém.

Zakryjeme zvyšnými dvoma plátmi.

Nad parou rozpustíme čokoládu na varenie a Ceru.

Čokoládovou polevou polejeme medové pláty a necháme stuhnúť najlepšie do druhého dňa.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes