K tomuto fantastickému krémešu ma inšpirovala pani Monika Murínová, ktorá však ten svoj prirpavila v pečenej verzií (ako uvádza, medové pláty pripravila podľa receptu, ktorý našla na zadnej strane pudingu Zlatý klas). Ja som si prácu uľahčila a využila som kupované medové pláty, takže celá prírpava mi zabarala 15 minút. Najdlhšie trvá, kým krém vychladne, ale aj s tým vám pomôže terajšie chladné počasie. Krémeš je vynikajúci a vyzerá krásne.
Potrebujeme:
4 hotové medové pláty
Náplň:
1 liter mlieka
3 Zlaté klasy
130 g cukru
1 vanilkový cukor
1 žĺtok
1 maslo alebo hera
Šľahačka:
2 šľahačky v prášku
300 ml mlieka
Poleva:
čokoláda na varenie
tuk
Postup:
2 pláty položíme na plech, trochu mlieka si dáme variť spolu s cukrom, vo zvyšnom mlieku rozmiešame zlaté klasy a žĺtko, vlejeme to do vriaceho mlieka.
Uvaríme hustý puding.
Vychladnutý puding vyšlaháme s maslom (maslo vyšľaháme s vanilkovým cukrom a po troškách pridávame krém ).
Takto vyšľahaný krém navrstvíme na medové pláty.
Mlieko zmiešame so šľahačkami v prášku a dôkladne šľaháme 3 minúty, kým nie je šľahačka hustá.
Šľahačku natrieme na vychladnutý krém.
Zakryjeme zvyšnými dvoma plátmi.
Nad parou rozpustíme čokoládu na varenie a Ceru.
Čokoládovou polevou polejeme medové pláty a necháme stuhnúť najlepšie do druhého dňa.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)