plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne dokonalý medový krémeš, ktorý pripravíte bez pečenia: Musím sa podeliť o tento luxusný recept, robím skoro každý týždeň!

Tento krémeš robím veľmi často, jeho výhodou je to, že cesto netreba piecť, robím ho z kúpených medových plátov z obchodu. Krémeš je výborný a veľmi, veľmi lahodný.

Tento krémeš robím veľmi často, jeho výhodou je to, že cesto netreba piecť, robím ho z kúpených medových plátov z obchodu.

 

 

Krémeš je výborný a veľmi, veľmi lahodný.

Potrebujeme:

Plech: 30 x 35

1 liter mlieka

2 balíky zlatý klas

2 balíky van. cukor

1 polievková lyžica hlad.múka

6 vajec (rozdelené na bielky a žĺtky)

2 bal. medové pláty

1⁄2 liter smotana na šľahanie a stužovač

Cukor podľa chuti – môžete nahradiť medom

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Spolu máme 8ks plátkov:

 

 

ja používam na krémeš 6 plátov – 3 na spodok, 3 na vrch.

Na plech si rozložíme hotové medové pláty 3ks.

Uvaríme si krém:

 

 

Na plameň dáme 800 ml mlieka s cukrom.

Vo zvyšnom mlieku rozmiešame zlatý klas, hladkú múku a 4ks žĺtka.

Primiešame k vriacemu mlieku.

 

 

Za stáleho miešania uvaríme na hustú, hladkú kašu.

Zo 6 bielkov a 2 lyžíc kr. cukru vyšľaháme tuhý sneh.

Zľahka ho primiešame horúcemu pudingovému krému.

 

 

Takto pripravený krém navrstvíme na medové pláty.

Rozotrieme a necháme vychladnúť.

Vyšľaháme si smotanu na tuhú šľahačku, natrieme na vychladnutý krém a zarovnáme.

 

 

Poukladáme zvyšné medové pláty a necháme najlepšie cez noc vychladiť.

Medové pláty zmäknú.

Vrch pocukrujeme cez sito.

 

 

Krájame zľahka ostrým nožom.

(Na obrázku je krémeš len zo 4 plátov – 2 na spodku, 2 na vrchu)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes