plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne dokonalý MEDOVÝ KRÉMEŠ, ktorý každý miluje: Musím sa podeliť o tento luxusný recept, robím skoro každý týždeň!

Úžasný recept na domáce medové krémeše podľa pani Mariany Kubusovej, ktoré nielen krásne vyzerajú, ale ešte lepšie chutia. Sú fantastické a každý, kto ich ochutnal a videl, doslova onemel od úžasu. Pripraviť si ich môžete aj vy, ja to rozhodne skúsim.

Úžasný recept na domáce medové krémeše podľa pani Mariany Kubusovej, ktoré nielen krásne vyzerajú, ale ešte lepšie chutia.

Sú fantastické a každý, kto ich ochutnal a videl, doslova onemel od úžasu.

Pripraviť si ich môžete aj vy, ja to rozhodne skúsim.

Potrebujeme:

Cesto:

480 g hladká múka

190 g práškový cukor

90 g maslo

60 g med

2 ks vajce

2 ks žĺtok

1,25 g sóda

Krém:

8 dcl mlieko

2 ks zlatý klas

1 ks žĺtok

150 g kryštálový cukor

200 g maslo (izbová teplota)

Na ozdobu:

práškový cukor

Postup:

Zo všetkých surovín si ručne vymiešame cesto.

Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme kolieska.

Ukladáme ich na vymastený plech.

Pečieme na 200 stupňoch dozlatista, asi 10 min. – sledujeme.

Uvaríme klasický puding, do ktorého po vychladnutí zašľaháme maslo.

Vznikne nám krém.

500ml smotany vyšľaháme s cukrom na pevnú šľahačku.

Vychladnuté guľaté kolieska plníme pudingovým krémom za pomoci cukrárskeho vrecka.

Po stuhnutí nanesieme šľahačku, prikryjeme druhým kolieskom.

Zľahka posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes