Tento zákusok vám učaruje: Medový krémeš s piškótami a famóznym vanilkovým krémom!

Zákusok, ktorý je ako stvorený pre slávnostný nedeľný deň. Ide o vynikajúci dezert z jemného cesta a výborného krému. Rum mu dodá tú správu iskru. Ochutnajte, je výborný!

Zákusok, ktorý je ako stvorený pre slávnostný nedeľný deň. Ide o vynikajúci dezert z jemného cesta a výborného krému. Rum mu dodá tú správu iskru. Ochutnajte, je výborný!

Potrebujeme:

1 lyžicu kakaového prášku

2 lyžice medu

2 vajcia

150 g práškového cukru

50 g masla

...

1 lyžičku jedlej sódy

400 g hladkej múky

Krém:

3 bal. vanilkového pudingu

1 liter mlieka

250 g masla

4 bal. vanilkového cukru

150 g práškového cukru

Do krému:

200 g detských piškótam

200 ml mlieka

1 lyžicu rumu

1 lyžičku rumovej arómy

Na vrch:

200 g práškového cukru

20 g kakaa

Lyžicu masla

3 lyžice teplej vody

Postup:

V miske zmiešame kakaový prášok, med, vajcia, práškový cukor, maslo a sódu. Miešame nad parou po dobu 5 minút. Potom zložíme z plameňa a pridáme múku – vymiešame jednotné hladké cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Cesto rozdelím na dve polovice, každú rozvaľkáme, preložíme na plech vystlaný papierom s rozmermi 35×35 cm, popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 180 stupňov len pár minút. Cesto sledujeme a dávame pozor, aby sme ho neprepiekli – bude vysušené.

Z mlieka, pudingových práškov a vanilkových cukrov uvaríme hustý puding – necháme vychladnúť. Maslo ušľaháme s práškovým cukorm a po lyžičkách vmiešame do pudingu.

½ krému navrstvíme na jeden medový plát cesta. Piškóty krátko namočíme do mlieka zmiešaného s rumom, rumovou arómov a uložíme na krém. Prikryjeme druhou časťou krému a opatrne uložíme na vrch druhý plát cesta. Takto pripravený krémeš vložíme na noc do chladničky, aby zmäkol.

Na polevu jednoducho zmiešame všetky prísady, preložíme do hrnca a necháme rozvariť na jednotnú hmotu. Hotový krémeš prelejeme touto glazúrou, necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked