plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúce PRÍRODNÉ kuracie prsia na mede a cesnaku: Nič lepšie som dávno nejedla!

Vynikajúci recept na kuracie prsia na prírodno.

Sladká a korenistá chuť veľmi dobre harmonizuje v kuracích prsiach pripravených s medovo-cesnakovou omáčkou.

 

 

Milovníci gurmánskych jedál si určite obľúbia tieto medovo-cesnakové kuracie prsia, ktorým sójová omáčka dodáva veľa charakteru.

Fantastický recept na najchutnejšie kuracie prsia v lahodnej omáčke z portálu femina.

Chuť je sladká a kyslá zároveň, ako čínske sladkokyslé kuracie prsia.

Ak máte doma hlávku cesnaku, môžete si z nej pripraviť nebeské jedlá: lacná krémová cesnaková polievka je hotová za pár sekúnd.

 

 

Na kuracie prsia s medom a cesnakom potrebujeme:

8 PL medu

5 strúčikov cesnaku

2 dkg masla

2 PL hladkej múky

2 PL sójovej omáčky

 

 

1 veľké kuracie prsia

1 PL citrónovej šťavy

1 PL olivového oleja

soľ

korenie

 

 

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na štyri väčšie kúsky.

Na povrchu rezňov spravíme nožom zárezy.

Potrieme ich soľou a korením.

 

 

Rezne necháme asi pol hodiny bokom, aby chute prenikli do mäsa.

Po odležaní každý kúsok obalíme v múke.

Na panvici rozpustíme maslo s olivovým olejom.

 

 

Vložíme kuracie prsia a začneme ich smažiť.

Kým sa rezne smažia, pripravíme si omáčku.

Nakrájame strúčiky cesnaku.

 

 

Prihodíme ich vedľa smaženého mäsa na panvici.

Po minúte pridáme sójovú omáčku a citrónovú šťavu.

V menšej miske zmiešame 1-2 lyžice medu s vodou.

 

 

Medovú zmes pridáme do panvice.

Kuracie kúsky otočíme a pečieme asi 10 minút.

Pri servírovaní vyberieme mäso z panvice a na vrch nalejeme lepkavú omáčku.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes