plny-hrniec_transparent_negativ.png

Medovníčky – zaručene hneď mäkké: Najlepší recept za celé roky, čo pečiem!

Za tento recept patrí veľké ďakujem pani Gabriele L., kým som nevyskúšala jej recept, nevedela som, čo sú mäkké medovníčky. Jej recept mám a pečiem už 10 rokov, robíme ich na jar, v lete a samozrejme nesmú chýbať ani na Vianoce. Radím ho každému, mám vyskúšané!

Potrebujeme:

600 g hladkej múky

200 g práškového cukru

150 g masla

3 vajíčka

6 lyžice medu

1 lyžička sóda bikarbóny

1 lyžička mletej škorice

1 lyžičky perníkového korenia

2 lyžice kakaa

ďalej:

Maslo na vymastenie plechu

1 vajíčko na potretie perníčkov

Na zdobenie:

orechy, mandle, alebo sneh z bielkov…

Postup:

V miske si spolu spracujeme všetky prísady, vznikne nám lepivé cesto, ale netreba sa toho báť („nezľaknite sa, keď sa Vám budú aj „uši“ lepiť“ – píše pani Gabika).

Cesto si vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať perníčky. Poukladáme na vymastený plech a pečieme v rúre 4-5 minút pri teplote 200°C. Keď perníčky vyberieme z rúry, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom. Budú pekne lesklé. Po vychladnutí zdobíme vyšľahaným bielkom (bielok + cukru + pár kvapiek citrónu pre lesk).
Tieto perníky sú hneď od začiatku mäkučké. Kakao urobí perníčky tmavšie a vďaka bielku budú svetlejšie.

TIP od Gabiky: ja ich dávam do plechovej dózy a dávam medzi ne jabĺčko, ktoré po týždni vymením. Úžasná chuť perníkov i jabĺčka.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Celý recept nájdete TU

Najlepšie recepty na dnes