plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pani Natália robí medovníčky, aké ste ešte nevideli: NEBESKY krásne diela, z ktorých ostanete v nemom úžase!

Pani Natalia Gladysheva z Petrohradu vytvára úžasne zdobené medovníky, ktoré skutočne nemajú páru.

Jej jedinečné diela okúzlili ľudí po celom svete a dnes vám prinášame niektoré z jej prenádherných prác.

 

 

Medovníčky doslova hýria farbami a pôsobia až čarovným, rozprávkovým dojmom.

Inšpirujte sa na tohotoročné zdobenie:

Tieto krásne nápady sme našli na facebooku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept na najlepšiu polevu na medovníky

 

 

Na hustejšiu polevu potrebujeme:

1 bielok

150 g práškového cukru

Na redšiu polevu potrebujeme:

1 bielok

100 g práškového cukru

Postup:

Pri príprave polevy je veľmi dôležité, aby sme všetky suroviny použili v správnom stave. Pri oddeľovaní bielku od žĺtka je nielen dôležité, aby sa do bielku nedostalo žĺtko, ale musíme odstrániť aj konček bielku. Čisté bielko bez končeka je dôležité, aby sa nám v poleve nevytvorili hrudky.

Rovnako, je potrebné pripraviť si cukor. 2-3x ho preosejeme cez husté sito.

Ingrediencie na obe polevy spojíme v samostatných miskách. Miešame metličkou maximálne 1-2 minúty. Môžeme použiť aj šľahač na najnižších otáčkach, ale lepšie je miešať ručne. Pozor, aby ste z polevy neušľahali sneh. Správnu konzistenciu spoznáte podľa toho, že riedka poleva sa leje a hustá skôr trhá.

Každý bielok môže mať inú veľkosť. Preto, ak sa vám zdá poleva príliš hustá pridajte viac bielka, ak naopak príliš riedka, pridajte viac cukru.

 

Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes