plny-hrniec_transparent_negativ.png

Medové srdiečka: Ľutujem, že som neurobila hneď z dvojitej dávky – chutnejšie trvanlivé pečivo som nejedla!

Vynikajúce pečivo určené na okamžitú konzumáciu, alebo aj na dlhšie uskladnenie. Koláčiky dlho vydržia a hoci sú trvanlivé, u nás doma je vždy po pár hodinách po nich. Vynikajúcim receptom sme sa inšpirovali na youtube, upravila ho však pani Ľubica.

Vynikajúce pečivo určené na okamžitú konzumáciu, alebo aj na dlhšie uskladnenie.

 

 

Koláčiky dlho vydržia a hoci sú trvanlivé, u nás doma je vždy po pár hodinách po nich.

Vynikajúcim receptom sme sa inšpirovali na youtube, upravila ho však pani Ľubica.

Potrebujeme:

hladká múka 220 g

kryštálový cukor 100 g

vajce 1 ks

med 1 PL

sóda bikarbóna ½ ČL

maslo 50 g

Ja do cesta pridávam aj kakao, ale môžete urobiť len zo svetlého cesta.

 

Postup:

Všetky suroviny okrem múky dáme do hrnca.

 

 

Na miernom ohni miešame, kým sa cukor neroztopí /skutočne miešať, aby zmes neprihárala!/.

Horúcu zmes vylejeme na múku.

Spracujeme na tuhé cesto, ktoré necháme postáť 2 hodiny /nemusí byť v chlade, stačí v kuchyni/.

 

 

Na jemne pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na maximálne 3 mm.

Vykrajujeme malé srdiečka alebo iné tvary.

 

 

Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Dáme do rúry ohriatej na 190°C, kde pečieme 7 minút.

Koláčiky sa pekne dvihnú, ale do šírky sa neroztečú.

 

 

Necháme ich najprv chladnúť na plechu.

Po pár minútach preložíme na mriežku.

 

 

Vychladnuté ostávajú krehké a mäkké, sú vhodné na okamžité plnenie akýmkoľvek krémom, alebo lekvárom.

Naplnené namáčame do čokolády.

 

 

Prípadne ich ešte aj posypeme cukrovinkami, či nalepíme mandľu alebo orech.

Po vychladnutí ostávajú krehké.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes