plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalé vianočné MEDOVÉ kolieska: Musím sa podeliť o tento luxusný recept, nevyrovná sa im ani veterník!

Luxusné mini krémeše, ktoré sa na 100% vydaria. Keď ich dám na stôl, na ostatné dezerty sa v momente zabudne!

Pani Helena zdieľala úžasný recept na domáce medové kolieska, ktoré nielen krásne vyzerajú, ale ešte lepšie chutia.

Sú fantastické a každý, kto ich ochutnal a videl, doslova onemel od úžasu.

Pripraviť si ich môžete aj vy, ja som to skúsila a sú naozaj úžasné.

 

 

Potrebujeme:

Cesto:

480 g hladká múka

190 g práškový cukor

90 g maslo

60 g med

2 ks vajce

2 ks žĺtok

1,25 g sóda

Krém:

 

 

8 dcl mlieko

2 ks zlatý klas

1 ks žĺtok

150 g kryštálový cukor

200 g maslo (izbová teplota)

Postup:

 

 

Zo všetkých surovín si ručne vymiešame cesto.

Cesto rozvaľkáme na tenký plát.

Vykrajujeme kolieska.

 

 

Ukladáme ich na vymastený plech.

Pečieme na 200 stupňoch dozlatista, asi 10 min. – sledujeme.

Uvaríme klasický puding – z mlieka, pudingového prášku a cukru.

 

 

Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

Medzitým si našľaháme zmäknuté maslo.

Do pudingu po vychladnutí zašľaháme po lyžiciach maslo – spolu prešľaháme.

Vznikne nám krém.

 

 

500ml smotany vyšľaháme s cukrom na pevnú šľahačku.

Vychladnuté guľaté kolieska plníme pudingovým krémom.

 

 

Aby vznikol pekný tvar dávkujte krém za pomoci cukrárskeho vrecka.

Po stuhnutí nanesieme šľahačku.

Prikryjeme druhým kolieskom a zľahka posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes