Luxusné MEDOVÉ krémeše, ktoré sa na 100% vydaria:Keď ich dám na stôl, na ostatné dezerty sa v momente zabudne!

Pani Viktória zdieľala úžasný recept na domáce medové krémeše, ktoré nielen krásne vyzerajú, ale ešte lepšie chutia. Sú fantastické a každý, kto ich ochutnal a videl, doslova onemel od úžasu.

Pripraviť si ich môžete aj vy, ja som to skúsila a sú naozaj úžasné.

Potrebujeme:

Cesto:

480 g hladká múka

190 g práškový cukor

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

90 g maslo

60 g med

2 ks vajce

2 ks žĺtok

1,25 g sóda

Krém:

8 dcl mlieko

2 ks zlatý klas

1 ks žĺtok

150 g kryštálový cukor

200 g maslo (izbová teplota)

Postup:

Zo všetkých surovín si ručne vymiešame cesto.

Cesto rozvaľkáme na tenký plát.

Vykrajujeme kolieska.

Ukladáme ich na vymastený plech.

Pečieme na 200 stupňoch dozlatista, asi 10 min. – sledujeme.

Uvaríme klasický puding, do ktorého po vychladnutí zašľaháme maslo.

Vznikne nám krém.

500ml smotany vyšľaháme s cukrom na pevnú šľahačku.

Vychladnuté guľaté kolieska plníme pudingovým krémom.

Aby vznikol pekný tvar dávkujte krém za pomoci cukrárskeho vrecka.

Po stuhnutí nanesieme šľahačku, prikryjeme druhým kolieskom a zľahka posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay