Medové kolieska: Ľutujem, že som neurobila hneď z dvojitej dávky – chutnejšie vianočné pečivo som ešte nejedla!

Fantastické vianočné pečivo podľa používateľky matased z Varechy.

Odporúčam všetkými desiatmi, je to asi najlepšie vianočné pečivo, aké som kedy napiekla.

 

 

Potrebujeme:

20 dkg cukor kryštál

...

2 ks, celé vajcia

2 lyžice med

1 lyžička sóda bikarbóna

10 dkg palmarín

45 dkg múka hladká

Náplň na lepenie koliesok:

 

 

4 dcl mlieko

2 lyžica múka hrubá

1 bal. cukor vanilkový

20 dkg maslo

podľa chuti cukor práškový

Poleva:

Tmavá čokoláda a tuk

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto.

Postupujeme tak, že všetky suroviny, okrem múky dáme do menšieho hrnca.

Na miernom ohni miešame, kým sa cukor nerozpustí – dávame pozor na pripálenie.

 

 

Potom obsah hrnca vylejeme na pripravenú múku.

Spracujeme tuhé cesto, ktoré necháme 2 hodiny odstáť, nemusí byť v chlade.

Po dvoch hodinách cesto rozvaľkáme na hrúbku iba asi 2-3 mm.

Vykrajujeme menšie kolieska, ja robím s priemerom asi 3 cm, kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie.

Pečieme asi 7 min, pri teplote 180 – 200 stupňov.

 

 

Pripravíme si plnku:

V mlieku si vymiešame hrubú múku a vanilkový cukor a uvaríme na hustú kašu.

Necháme ju vychladnúť.

Vyšľaháme si maslo s cukrom – ten pridávame podľa chuti, my máme radšej menej sladké a postupne k nemu pridávame vychladnutú kašu.

 

 

Všetko vyšľaháme na hladký krém, ktorým hneď zlepujeme kolieska.

Nakoniec máčame v poleve, ktorú si prirpavíme rozpusteným čokolády s trochou tuku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: unsplash
Foto: pixabay