Vynikajúce mini fašírky z mletého mäsa so slaninou. Ide o skvelý recept podľa receitasdothales, ktorý si môžete pripraviť doma a podávať ako obed alebo na večeru. Je to vyniakjúce a bez vyprážania.
Potrebujeme:
2 staršie žemle
1 šálka (čajová) mlieka
1kg mletého bravčovéhomäsa
1 nastrúhanú cibuľu
2 pretlačené strúčiky cesnaku
1 vajce
Podľa chuti soľ a korenie
12 plátkov slaniny
Olej na vymastenie
Postup:
V miske zalejte pečivo mliekom, až kým nie je celkom zmäknuté. Rukami stlačte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu.
Pečivo dáme do misky s mäsom, cibuľou, cesnakom, vajíčkom a rozmiešala som do hladka.
Dochutíme soľou a korením. Vytvarujte 12 guľôčok a každú guľku obalíme plátkom slaniny. Zaistíme špáradlami a mierne sploštíme.
Rozložíme na plech vymastený olejom a vložíme do strednej vyhriatej rúry (cca 190 stupňov)a asi 20 minút pečieme pod alobalom.
Potom alobal odstránime a necháme zapiecť dozlatista – slaninka musí zhnednúť a schrumkavieť.
Ja podávam len s chlebíkom alebo so šalátom, vynikajúco sa ale napríklad hodí aj zemiaková kaša.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)