Kúpila som kilo mletého mäsa, 12 plátkov slaninky a dala piecť: Za túto pochúťku ma doma nosia na rukách!

250

Vynikajúce mini fašírky z  mletého mäsa so slaninou. Ide o skvelý recept podľa receitasdothales, ktorý si môžete pripraviť doma a podávať ako obed alebo na večeru. Je to vyniakjúce a bez vyprážania.

Potrebujeme:

2 staršie žemle

1 šálka (čajová) mlieka

1kg mletého bravčovéhomäsa

1 nastrúhanú cibuľu

2 pretlačené strúčiky cesnaku

1 vajce

Podľa chuti soľ a korenie

12 plátkov slaniny

Olej na vymastenie

Postup:

V miske zalejte pečivo mliekom, až kým nie je celkom zmäknuté. Rukami stlačte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu.

Pečivo dáme do misky s mäsom, cibuľou, cesnakom, vajíčkom a rozmiešala som do hladka.

Dochutíme soľou a korením. Vytvarujte 12 guľôčok a každú guľku obalíme plátkom slaniny. Zaistíme špáradlami a mierne sploštíme.

Rozložíme na plech vymastený olejom a vložíme do strednej vyhriatej rúry (cca 190 stupňov)a asi 20 minút pečieme pod alobalom.

Potom alobal odstránime a necháme zapiecť dozlatista – slaninka musí zhnednúť a schrumkavieť.

Ja podávam len s chlebíkom alebo so šalátom, vynikajúco sa ale napríklad hodí aj zemiaková kaša.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár