Pripravte si doma klasiku, ktorou nikdy nič nepokazíte.
Vynikajúci guláš z hovädzieho mäsa, ktorému nik neodolá.
Fantastický recept na najlahodnejší hovädzí guláš z youtube kanála SOS kuhinja.
Potrebujeme:
1 kg hovädzieho mäsa
700 g cibule
100 g slaniny
4 PL rastlinného oleja
soľ
korenie
2-3 vetvičky tymianu
2-3 vetvičky šalvie
2-3 vetvičky rozmarínu
1 ČL rasce
1 PL sladkej papriky
2/3 PL štipľavej papriky
2 PL paradajkového koncentrátu
300 ml červeného vína
300 ml vody
3 bobkové listy
Postup:
Do misky pridáme nakrájanú cibuľu.
Hovädzie mäso nakrájame na kocky.
Slaninu nakrájame na plátky a vložíme do hrnca.
Nalejeme olej a smažíme na vysokej teplote 3 až 4 minúty.
Osmaženú slaninu vyberieme z hrnca, vložíme polovicu mäsa a smažíme na vysokej teplote 7 až 8 minút.
Potom rovnako osmažíme aj druhú polovicu mäsa.
Mäso vyberieme, vložíme cibuľu a smažíme na strednom ohni 10-12 minút.
Bylinky a rascu na drobno nasekáme nožom a vložíme do misky.
Mäso vložíme do hrnca s osmaženou cibuľou a premiešame.
Pridáme soľ, korenie, zamiešame a smažíme na strednom ohni 20-25 minút.
Pridáme bylinkovú zmes, premiešame a dusíme 1-2 minúty.
Potom pridáme mletú papriku, štipľavú papriku a zamiešame.
Pridáme pretlak, nalejeme červené víno, premiešame a dusíme 2-3 minúty.
Zalejeme horúcou vodou, dobre zamiešame, pridáme bobkový list, neúplne prekryjeme a varíme 30 minút.
Po uplynutí doby guláš premiešame a varíme ďalších 30 minút.
Podľa potreby pridáme hovädzí vývar alebo horúcu vodu, premiešame a varíme 30 minút.
Mäso je uvarené do mäkka, môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: