plny-hrniec_transparent_negativ.png

Máte radi guláš? Toto je recept pre vás!

Pripravte si doma klasiku, ktorou nikdy nič nepokazíte.

Vynikajúci guláš z hovädzieho mäsa, ktorému nik neodolá.

 

 

Fantastický recept na najlahodnejší hovädzí guláš z youtube kanála SOS kuhinja.

Potrebujeme:

1 kg hovädzieho mäsa

700 g cibule

100 g slaniny

4 PL rastlinného oleja

soľ

korenie

2-3 vetvičky tymianu

2-3 vetvičky šalvie

2-3 vetvičky rozmarínu

1 ČL rasce

1 PL sladkej papriky

2/3 PL štipľavej papriky

2 PL paradajkového koncentrátu

300 ml červeného vína

300 ml vody

3 bobkové listy

Postup:

 

 

Do misky pridáme nakrájanú cibuľu.

Hovädzie mäso nakrájame na kocky.

 

 

Slaninu nakrájame na plátky a vložíme do hrnca.

Nalejeme olej a smažíme na vysokej teplote 3 až 4 minúty.

 

 

Osmaženú slaninu vyberieme z hrnca, vložíme polovicu mäsa a smažíme na vysokej teplote 7 až 8 minút.

Potom rovnako osmažíme aj druhú polovicu mäsa.

 

 

Mäso vyberieme, vložíme cibuľu a smažíme na strednom ohni 10-12 minút.

Bylinky a rascu na drobno nasekáme nožom a vložíme do misky.

 

 

Mäso vložíme do hrnca s osmaženou cibuľou a premiešame.

Pridáme soľ, korenie, zamiešame a smažíme na strednom ohni 20-25 minút.

 

 

Pridáme bylinkovú zmes, premiešame a dusíme 1-2 minúty.

Potom pridáme mletú papriku, štipľavú papriku a zamiešame.

 

 

Pridáme pretlak, nalejeme červené víno, premiešame a dusíme 2-3 minúty.

Zalejeme horúcou vodou, dobre zamiešame, pridáme bobkový list, neúplne prekryjeme a varíme 30 minút.

 

 

Po uplynutí doby guláš premiešame a varíme ďalších 30 minút.

Podľa potreby pridáme hovädzí vývar alebo horúcu vodu, premiešame a varíme 30 minút.

 

 

Mäso je uvarené do mäkka, môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes