plny-hrniec_transparent_negativ.png

Máte mlieko a čokoládu? Pripravte si tento neuveriteľne lahodný dezert!

Pripravte si doma úžasný dvojfarebný čokoládový dezert podľa nášho jednoduchého receptu.

Stačí vám len pár jednoduchých ingrediencií a sladký zázrak je na svete.

 

 

Vynikajúci recept na jemný čokoládový dezert z youtube kanála Delmira Cooking.

Potrebujeme:

250 ml mlieka

40 g kryštálového cukru

3g agarového prášku

50 g bielej čokolády

Na vrstvu z tmavej čkolády:

500 ml mlieka

80 g kryštálového cukru

7 g agarového prášku

150 g tmavej čokolády

 

 

Postup:

Do rajnice nalejeme mlieko.

Pridáme cukor, agar a metličkou zamiešame.

 

 

Pridáme nalámanú bielu čokoládu.

Preložíme na sporák.

A na strednom ohni za miešania varíme do zhustnutia.

 

 

Biely čokoládový krém nalejeme do formy.

A počkáme, kým vychladne.

Do čistej rajnice nalejeme mlieko a pridáme cukor.

 

 

Ďalej pridáme agar a metličkou vymiešame.

Pridáme nalámanú tmavú čokoládu.

A rajnicu preložíme na sporák.

 

 

Na strednom ohni počas miešania varíme do zhustnutia.

Z tmavej polevy odlejeme 250 ml.

 

 

Zvyšok čokoládového krému v rajnici vložíme do horúcej vody, aby nestuhol.

Krém nalejeme do samostatnej formy.

A vložíme na 8-10 minút do chladničky.

 

 

Biely krém vyberieme z formy.

Na stuhnutý hnedý krém nalejeme trochu horúceho krému.

 

 

Potom vložíme krém z bielej čokolády.

Nalejeme zvyšný tmavý krém.

A formu vložíme na hodinu do chladničky.

 

 

Dezert vyberieme z formy a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes