Máte doma zemiaky?: Jednoduché a lacné varenie, recept na lahodné zemiaky so syrom!

Pripravte si zemiaky podľa nášho lahodného receptu a výsledkom budete ohromení.

Urobte si chutný obed alebo večeru rýchlo, jednoducho a hlavne za málo peňazí.

 

 

Vynikajúce vysmážane zemiaky plnené syrom podľa receptu z youtube kanála hausgemachterezepte.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

15 g masla

2 vajcia

1 cibuľu

1 strúčik cesnaku

zväzok petržlenovej vňate

80 g mozzarelly alebo čedaru

6 plátkov syra čedar

2 štipky soli

1 ČL mletej červenej papriky

mleté čierne korenie

100 g strúhanky

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

Ošúpané zemiaky nakrájame na štvrtiny.

 

 

Vložíme do hrnca a zalejeme vodou.

Dáme na sporák a varíme do mäkka.

Po uvarení vložíme zemiaky do misky.

Pridáme zmäknuté maslo a roztlačíme.

 

 

Cibuľu nakrájame na malé kocky a na naolejovanej panvici ju opražíme.

Petržlenovú vňať nadrobno nasekáme.

Najemno nastrúhame tvrdý syr.

 

 

Zemiaky posolíme, pridáme pretlačený cesnak, mletú papriku, čierne korenie, opraženú cibuľu, petržlen a syr.

Vidličkou zamiešame.

Plátky toastového syra nakrájame na polovicu.

 

 

Zo zemiakovej zmesi vytvoríme placku.

Do stredu vložíme plátok syra a obalíme ho.

V tanieri vidličkou rozšľaháme vajcia.

Do druhého taniera nasypeme strúhanku.

 

 

Zemiakovú hmotu ponoríme do vajíčka.

Dôkladne zo všetkých strán obalíme v strúhanke.

Potom na panvici vysmažíme zo všetkých strán.

 

 

Chrumkavú zemiakovo-syrovú dobrotu môžeme servírovať.

Dobrú chuť! 

Video návod nájdete tu:

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay