Máte doma staršie pečivo? Pripravte si z neho chutnú domácu knedľu hotovú raz-dva!

Pripravte si vynikajúcu knedľu zo staršieho pečiva. Vyskúšajte tiež skvelý tip na jej prípravu, vďaka ktorému bude ešte chutnejšia.

Domáca knedľa patrí k veľmi obľúbeným prílohám a má svoje miesto v mnohých chutných pokrmoch všedných aj slávnostných. Prečo si však nepripraviť rýchlu knedľu len tak, napríklad aj do zásoby? Navyše, ide o skvelý tip, ako zužitkovať staršie pečivo. Knedľa chutí vynikajúco a na stole je raz-dva. Knedle môžete zužitkovať hneď, alebo zamraziť na neskôr.

Potrebujeme:

500 g staršieho pečiva nakrájaného na malé kocky

2 vajcia

3 ks cibule

Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno

5 plátkov slaniny nakrájanej nadrobno

...

Soľ a korenie podľa chuti

Mlieko na zaliatie pečiva

Štipku muškátového orieška

Olej

Postup:

Pečivo polejeme trochou mlieka – stačí skutočne len trocha mlieka, podľa potreby budeme mlieko pridávať neskôr.

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na troche oleja dozlatista. Pridáme kúsky slaniny a všetko spolu chvíľu opekáme na miernom plameni. Túto zmes zmiešame s nakrájaným pečivom.

Pridáme petržlenovoú vňať, rozmiešané vajíčka, dochutíme soľou, koreninami a vymiešame lepivú hmotu (podľa potreby pridávame mlieko, ak sa nám zmes zdá príliš suchá). Necháme odpočívať 15 minút.

Na varenie môžeme použiť potravinársku fóliu, plátno, alebo napríklad aj sáčky na tlačenku. Jednoducho do nich navrstvíme hmotu, pevne uviažeme na oboch koncoch a varíme vo vriacej vode približne 25 minút.

Môj typ: Knedle získajú skvelú chuť, ak ich varíte v plátne alebo utierke v polievke (ja varím v nedeľu v klasickom vývare a knedle sú skutočne vynikajúce) :-).

659257da512609534

zdroj: extremesilver