Máte doma starší chlebík a neviete, čo s ním? Vyskúšajte fantastické lasagne z pečiva, hotové o 30 minút!

Vyčarujte zo staršieho pečiva perfektnú večeru pre celú rodinu. Môžete si pochutnávať o menej ako 30 minút.

Ak máte doma niekoľko plátkov staršieho toastového alebo obyčajného chlebíka a neviete čo s nimi, prinášame vám perfektný tip. Vykúzlite zo staršie pečiva luxusnú večeru pre svojich drahých. Falošné lasagne zvládnete pripraviť skutočne bleskovo – na stole vám budú rozvoniavať o menej ako pol hodinky.

Potrebujeme (pre 4 osoby):

1 cibuľu

250 ml paradajkovej omáčky

Soľ a korenie podľa chuti

1 lyžičku sušenej bazalky

100 g kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

12 kúskov staršieho toastového chlebíka (môžeme nahradiť obyčajným chlebom)

8 plátkov šunky

400 g mozzarelly nakrájanej na plátky

100 g strúhaného syra

Postup:

Na panvici zahrejeme trochu oleja a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku. Potom pridáme paradajkovú omáčku, smotanu, bazalku, korenie a soľ.

Keď je omáčka dobre premiešaná a všetky ingrediencie spojené, pripravíme si menšiu štvorcovú zapekaciu misu.

Misu môžeme vymastiť trochou oleja. Dno vystelieme štyrmi plátkami chleba, na chlieb uložíme 4 plátky šunky a plátky mozzarelly. Na vrch navrstvíme prvú časť omáčky. Pokračujeme ďalšou vrstvou chleba, šunkou, mozzarellou, omáčkou a poslednou vrstvou chleba. Na vrch navrstvíme zvyšnú omáčku, strúhaný syr a mozzarellu.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút.

Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme servírovať.