Pripravte si doma fantastické plnené kapustové listy podľa nášho jednoduchého receptu.
Tento lahodný a originálny recept nám ukázala teta a teší u nás obrovskej obľube.
Jednoduchý a chutný recept na plnené kapustové listy Frische Rezepte.
Potrebujeme:
1 kapustu
300 ml mlieka (1,5 šálky)
500 ml vody (2 šálky)
2 cibule
olivový olej
320 g šampiňónov (2 šálky)
1 ČL soli
2 ČL sójovej omáčky
3 PL paradajkovej pasty
1 šálku ryže
petržlenovú vňať
sušený cesnak
sušenú mätu
sušenú papriku
provensálske bylinky
mletú rascu
2 PL paradajkovej pasty
3-4 PL olivového oleja
600 ml vody (3 šálky)
Postup:
Z kapusty odrežeme vrch s hrubou stonkou.
Kapustu preložíme do hrnca, do jej stredu nalejeme mlieko a do hrnca vodu.
Hrniec preložíme na sporák, prekryjeme pokrievkou a varíme 20 minút.
Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.
Pridáme na kocky nakrájané šampiňóny a premiešame.
Ďalej pridáme soľ, sójovú omáčku, dôkladne zamiešame a varíme 10-12 minút.
Do zmesi dôkladne vmiešame paradajkovú pastu.
Pridáme ryžu, dôkladne premiešame, panvicu odstavíme a necháme vychladnúť.
Petržlenovú vňať nasekáme nožom a pridáme do zmesi.
Ďalej pridáme cesnak, mätu, papriku, bylinky, rascu a dobre zamiešame.
Do misy pridáme paradajkovú pastu, olivový olej, vodu a premiešame.
Z uvarenej kapusty odstránime mlieko, necháme ju vychladnúť a odoberieme niekoľko listov.
Z listov vyrežeme tvrdú časť a poukladáme ich na seba.
List preložíme cez misku, do stredu pridáme ryžovú zmes a prehneme do taštičky (viď video).
Taštičky uložíme na dno hrnca a nalejeme paradajkovú zmes.
Hrniec položíme na sporák, prekryjeme pokrievkou a varíme 45 minút na strednom ohni.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU