Máte doma kapustu? Taký chutný nápad z obyčajnej zeleniny ste ešte nejedli!

Pripravte si doma fantastické plnené kapustové listy podľa nášho jednoduchého receptu.

Tento lahodný a originálny recept nám ukázala teta a teší u nás obrovskej obľube.

 

 

Jednoduchý a chutný recept na plnené kapustové listy Frische Rezepte.

...

Potrebujeme:

1 kapustu

300 ml mlieka (1,5 šálky)

500 ml vody (2 šálky)

2 cibule

olivový olej

320 g šampiňónov (2 šálky)

1 ČL soli

2 ČL sójovej omáčky

3 PL paradajkovej pasty

1 šálku ryže

petržlenovú vňať

sušený cesnak

sušenú mätu

sušenú papriku

provensálske bylinky

mletú rascu

2 PL paradajkovej pasty

3-4 PL olivového oleja

600 ml vody (3 šálky)

Postup:

Z kapusty odrežeme vrch s hrubou stonkou.

Kapustu preložíme do hrnca, do jej stredu nalejeme mlieko a do hrnca vodu.

 

 

Hrniec preložíme na sporák, prekryjeme pokrievkou a varíme 20 minút.

Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.

 

 

Pridáme na kocky nakrájané šampiňóny a premiešame.

Ďalej pridáme soľ, sójovú omáčku, dôkladne zamiešame a varíme 10-12 minút.

 

 

Do zmesi dôkladne vmiešame paradajkovú pastu.

Pridáme ryžu, dôkladne premiešame, panvicu odstavíme a necháme vychladnúť.

 

 

Petržlenovú vňať nasekáme nožom a pridáme do zmesi.

Ďalej pridáme cesnak, mätu, papriku, bylinky, rascu a dobre zamiešame.

 

 

Do misy pridáme paradajkovú pastu, olivový olej, vodu a premiešame.

Z uvarenej kapusty odstránime mlieko, necháme ju vychladnúť a odoberieme niekoľko listov.

 

 

Z listov vyrežeme tvrdú časť a poukladáme ich na seba.

List preložíme cez misku, do stredu pridáme ryžovú zmes a prehneme do taštičky (viď video).

 

 

Taštičky uložíme na dno hrnca a nalejeme paradajkovú zmes.

Hrniec položíme na sporák, prekryjeme pokrievkou a varíme 45 minút na strednom ohni.

 

 

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay