zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Máte doma drahé orechy? Naučte sa jednoduchý trik, ako z nich vyťažiť čo najviac!

Orechy patria k veľmi drahým surovinám a hoci sú zdravé, plné živín a vitamínov, nekonzumujeme ich tak často, ako by sme mali. Ak sa nám už orechy dostanú do jedálnička, mali by sme z nich vyťažiť maximum. A je to skutočne jednoduché, poradíme, ako na to!

Orechy patria k veľmi drahým surovinám a hoci sú zdravé, plné živín a vitamínov, nekonzumujeme ich tak často, ako by sme mali. Ak sa nám už orechy dostanú do jedálnička, mali by sme z nich vyťažiť maximum. A je to skutočne jednoduché, poradíme, ako na to!

Toto by ste mali vedieť!

Málokto vie, že suché orechy obsahujú inhibítory enzýmov – špeciálne látky, ktoré spomaľujú proces trávenia – rozloženia orechov v tráviacom trakte. Telo tak nedokáže z orechov získať všetky zdraviu prospešné látky skôr, ako sú z tela vylúčené.

Kľúčom k maximálnemu využitiu orechov je namáčanie!

Jednoduchá vec, ktorou namočenie orechov pred konzumáciou do vody, spôsobí, že orechy sa rýchlo aktivizujú a všetky zdraviu prospešné látky sa po konzumácií rýchlo vstrebávajú a naše telo ich môže hneď využiť. Nezabúdajte, že máčaním výrazne zintenzívnite zdraviu prospešné účinky orechov.

Čo vám dá jedna hrsť máčaných orechov denne?

Orechy zlepšujú mozgové funkcie, podporujú zdravie srdca, znižujú cholesterol, pomáhajú spevňovať steny tepien a obsahujú látky posilňujúce celkovú imunitu a vitalitu. Kedže sú sýte a veľmi výživné, aj malé množstvo dokáže zasýtiť a pomôžu pri zdravom chudnutí.

Ako namáčať orechy?

Vlašské orechy – 8 hodín

Mandle – 12 hodín

Makadamové orechy  -4 hodiny

Píniové orechy – 8 hodín

Lieskové orechy – 8 hodín

Kešu – 6 hodín

Arašidy – 1-2 hodiny

Zapamätajte si zlaté pravidlo – čím tvrdšie orechy, tým dlhšiu dobu je potrebné máčať ich.

Najlepšie tipy pre zdravie