K mäsu aj na cestoviny: Blesková syrová omáčka s cesnakom hotová za 5 minút!

248

Ak hľadáte tip na chutnú a rýchlu večeru, alebo jednoducho chcete oživiť svoj obľúbený pokrm dobrou omáčkou, máme pre vás skvelý tip. Vyskúšajte lahodnú omáčku zo syra, smotany a petržlenovej vňate. Chutí výborne, hotová je za 5 minút!

Potrebujeme:

300 ml smotany na varenie

1 lyžicu masla

150 g strúhaného parmezánu (prípadne iného syra)

2-3 lyžice kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

Čerstvú petržlenovú vňať

Postup:

Najskôr zahrejeme sladkú smotanu. Keď je smotana teplá, pridáme maslo, pretlačený cesnak, parmezán a za stáleho miešania varíme, kým sa syr celkom nerozpustí. Potom zložíme z plameňa a vmiešame kyslú smotanu a petržlenovú vňať alebo kôpor.

Pridávame k mäsu, cestovinám alebo obľúbeným domácim krekrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár