Mäsový srnčí chrbát: Rýchla kuracia pochúťka so smotanou, v slaninovom kabáte!

Slaná roláda z kuracieho mäska, syra a smotany, v chrumkavom slaninovom kabátiku.

Vyskúšajte skvelú slanú roládu so slaninkou, pečenú v srnčom chrbáte. Hoci túto formu používame najmä na prípravu sladkých dobrôt, táto verzia rozhodne stojí za to! :-)

Potrebujeme:

200 g slaniny nakrájanej na plátky

500 g kuracích pŕs nakrájaných nadrobno

200 g strúhaného syra

3 vajca

3 lyžice hladkej múky

...

3 lyžice kyslej smotany

Soľ, korenie petržlenovú vňať

Postup:

Dno formy na pečenie (srnčí chrbát) vyložíme plátkami slaniny. Plátky by sa mali čiastočne prekrývať a mali by byť dostatočne dlhé, aby presahovali cez okraje formy.

Smotanu zmiešame s múkou a polovicou strúhaného syra. Pridáme kuracie kúsky, soľ, korenie, petržlenovú vňať a všetko dobre premiešame.

Zmes navrstvíme na slaninu, posypeme zvyšným syrom a potom prikryjeme prečnievajúcimi kúskami slaninky.

Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry (180 stupňov). Pečieme 45-50 minút, potom alobal odstránime a necháme zapiecť slaninku dochrumkava.

Upečenú roládu vyklopíme z formy a môžeme podávať. Vynikajúco chutí aj na studeno.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)