Takto ste zemiaky s mäsom ešte nejedli: Chutné vysmážané guľky, ktoré sú lepšie ako obľúbené fašírky!

Milujete zemiakové krokety a fašírky? Spojte ich do jedného a pripravte si tieto fantastické vysmážané guľky!

Krehké a chrumkavé zvonku, šťavnaté zvnútra a všetci ich milujú. 

Môžete ich podávať so šalátom z čerstvej zeleniny ako hlavné jedlo alebo s obľúbenou omáčkou ako chutný snack.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tak či onak, určite neváhajte a tento recept z portálu retete-usoare určite vyskúšajte. 

Potrebujeme:

3 veľké zemiaky

300 g kuracích pŕs

1 cibuľu

70 – 80 g šunky

50 – 70 g čerstvej zeleniny (kôpor, petržlen a koriander)

soľ

čierne mleté korenie

3 vajcia

200 g strúhanky

100 g hladkej múky

olej na vyprážanie

Z tohto množstva získate asi 25 – 28 guliek.

Postup:

Ako prvé si uvaríme zemiaky v osolenej vode do mäkka.

 

 

Potom ich scedíme a roztlačíme pučidlom na jemné pyré. 

Kuracie prsia si uvaríme vo vode, potom ich vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame na malé kúsky.

Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme na malom množstve oleja do sklovita.

 

 

Uvarené mäso a orestovanú cibuľku spolu pridáme do misky, v ktorej sme si roztlačili pyré.

Pridáme nakrájanú zeleninu a na kocky nakrájanú šunku. Podľa chuti osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

Z tejto hmoty teraz tvarujeme stredne veľké gule, ktoré budú o niečo väčšie ako vlašský orech.

Nachystáme si hladkú múku, vyšľahané vajíčka a strúhanku, aby sme mohli obaliť všetky pripravené gule v tomto trojobale.

Obaľujeme najskôr v múke, potom vo vajíčkach, následne v strúhanke a potom opäť vo vajíčkach a ešte raz v strúhanke. 

Do hrnca si nalejeme väčšie množstvo oleja, necháme rozhorúčiť a potom doň kladieme obalené gule.

 

 

Guľky vysmážame zo všetkých strán do zlatista a potom ich poukladáme na tanier vystlaný papierovými utierkami, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

Podávame so šalátom alebo so zemiakmi a obľúbenou omáčkou. 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay