plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mäsové valčeky lenivej ženy: Stačí len zamiešať hmotu z mletého mäsa, valčeky naukladať na plech a upiecť!

Pripravte si tento chutný obed podľa receptu z youtube.

Jednoduchá príprava, žiadne státie pri sporáku, len dáte do rúry a upečiete!

Potrebujeme:

500 g mletého hovädzieho mäsa

500 g mletého bravčového mäsa

500 g hlávkovej kapusty

200 – 300 g cibule

200 g mrkvy

350 g varenej ryže

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

cesnak

koriander

rastlinný olej

Na omáčku:

200 – 400 g kyslej smotany

200 – 250 g paradajok

100 g cibule

100 g mrkvy

soľ, čierne mleté korenie, cukor podľa chuti

Postup:

Ako prvé si prepláchneme ryžu a uvaríme ju do mäkka. 

Očistíme si cibuľu, mrkvu a z kapusty odstránime poškodené vrchné listy, aj hlúb. 

Cibuľu si nakrájame nadrobno, mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle a kapustu si nakrájame na malé kúsky.

Na panvicu si dáme olej, orestujeme cibuľu, potom pridáme mrkvu a nakoniec aj kapustu. 

Necháme spolu restovať asi 15 minút, potom osolíme, okoreníme a premiešame.

V mise zmiešame oba druhy mletého mäsa s prelisovaným cesnakom, soľou a korením.

Teraz si pripravíme omáčku. 

Cibuľu si nakrájame nadrobno, mrkvu si postrúhame na hrubom strúhadle a takisto aj paradajky bez šupky. 

Na panvicu si nalejeme trochu rastlinného oleja, orestujeme cibuľku s mrkvou a paradajkami do mäkka, osolíme, okoreníme a posypeme cukrom podľa chuti.

Nakoniec primiešame kyslú smotanu. 

Vychladnutú orestovanú zeleninu zmiešame s mäsovou zmesou, z ktorej mastnými rukami formujeme valčeky, ktoré ukladáme do vymastenej formy. 

Valčeky polejeme pripravenou omáčkou, vložíme do predhriatej rúry pri teplote 180 °C a pečieme asi 35 – 45 minút. 

Hotovo. Môžeme posypať nasekanou vňaťkou a podávať. 

VIDEONÁVOD

 

Najlepšie recepty na dnes