Výborný tip pre každého, kto chce vyskúšať niečo skutočne dobré, alebo sa mu rovnako ako nám nepodarilo uskutočniť zámer so záhradnou grilovačkou. Na počasie sa však v tomto prípade skutočne nehneváme, vznikla z toho ešte chutnejšia pochúťka!
Potrebujeme:
Plátky bravčového mäsa (karé, krkovičku alebo iné mäso)
Syr nakrájaný na hrubšie kúsky
Grilovacie korenie a soľ
3-4 strúčiky cesnaku
Ďalej budeme potrebovať: špáradlá, alobal
Postup:
Mäsko si naklepeme ako na rezne a okoreníme a osolíme. Na plátky mäsa uložíme kúsok syra, trochu pretlačeného cesnaku, huby a pomocou špáradiel vytvoríme akúsi kapsičku (na jeden kúsok mäsa stačia 2 špáradlá).
Mäsku uložíme do jednoduchých misiek z alobalu, ktoré sme si vymastili trochou oleja. Každú misku prikryjeme alobalom a plech s miskami vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200-220 stupňov 10-15 minút. Potom fóliu odstránime a necháme zapiecť ešte asi 15 minút, alebo kým mäsko nie je dostatočne upečené a zlatisté na povrchu.
Z niektorých taštičiek sa syr dostal do misky, ale ku podivu to vôbec neprekážalo – v spojení so šťavou z mäska vznikla veľmi chutná syrová omáčka.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)