Kvôli počasiu sme nemohli grilovať vonku: Vzali sme pripravené mäso, kúsok alobalu, špáradlá a vzišla z toho pochúťka, po ktorej sa budete zalizovať aj vy!

Výborný tip pre každého, kto chce vyskúšať niečo skutočne dobré, alebo sa mu rovnako, ako nám nepodarilo uskutočniť zámer so záhradnou grilovačkou. Na počasie sa však v tomto prípade skutočne nehneváme, vznikla z toho ešte chutnejšia pochúťka!

Výborný tip pre každého, kto chce vyskúšať niečo skutočne dobré, alebo sa mu rovnako ako nám nepodarilo uskutočniť zámer so záhradnou grilovačkou. Na počasie sa však v tomto prípade skutočne nehneváme, vznikla z toho ešte chutnejšia pochúťka!

Potrebujeme:

Plátky bravčového mäsa (karé, krkovičku alebo iné mäso)

Syr nakrájaný na hrubšie kúsky

Grilovacie korenie a soľ

3-4 strúčiky cesnaku

Ďalej budeme potrebovať: špáradlá, alobal

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Mäsko si naklepeme ako na rezne a okoreníme a osolíme. Na plátky mäsa uložíme kúsok syra, trochu pretlačeného cesnaku, huby a pomocou špáradiel vytvoríme akúsi kapsičku (na jeden kúsok mäsa stačia 2 špáradlá).

Mäsku uložíme do jednoduchých misiek z alobalu, ktoré sme si vymastili trochou oleja. Každú misku prikryjeme alobalom a plech s miskami vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200-220 stupňov 10-15 minút. Potom fóliu odstránime a necháme zapiecť ešte asi 15 minút, alebo kým mäsko nie je dostatočne upečené a zlatisté na povrchu.

Z niektorých taštičiek sa syr dostal do misky, ale ku podivu to vôbec neprekážalo – v spojení so šťavou z mäska vznikla veľmi chutná syrová omáčka.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)